Ζωή Κοσμίδου: “Ενώνουµε δυνάµεις για τη ΖΩΗ που αξίζει στη ΡΟΔΟΠΗ”

Η Ζωή Κομσίδου κατέρχεται ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, "Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση".
Screenshot_1316
 • Κατάγεται από προσφυγική οικογένεια. Είναι κόρη της Μεταξίας και του αείµνηστου Γιάννη Κοσµίδη, και αδελφή της Μαίρης Κοσµίδου.
 • Είναι Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος δύο µεταπτυχιακών από το Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, στον Πολιτισµό και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
 • Ξεκίνησε την επαγγελµατική της καριέρα ως Ιδιώτης Μηχανικός, ενώ είναι δηµόσιος λειτουργός τα τελευταία 38 χρόνια.
 • Είναι παντρεµένη µε τον ξενοδόχο Παναγιώτη Παπαναστασίου, µε τον οποίο έχουν δύο παιδιά, τον Νίκο, παντρεµένο µε την Κλεοπάτρα, και τον Γιάννη, παντρεμένο µε τη Νάσια. Η χαρά της οικογένειάς της συµπληρώθηκε µε δύο αξιολάτρευτα εγγόνια, τον Παναγιώτη και τη Ζωή.

“Ως Υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές, στόχος µου είναι, µέσα από την κοινή προσπάθεια, η όµορφη γη µας να καταστεί γη της Αναγέννησης, του Πολιτισµού, της Παιδείας, της Αφθονίας, της Ελκυστικότητας και της Ασφάλειας”, τονίζει η ίδια και προσθέτει:Γη άξια να ζουν οι πολίτες της σε µια κοινωνία Αλληλεγγύης και Ισότητας. Όλα αυτά µε σεβασµό στην Ιστορία µας και, µε ιδιαίτερη φροντίδα, στο φυσικό µας Περιβάλλον”.

Στο κάλεσμά της υπογραμμίζει: “Ενώνουµε τις δυνάµεις µας για τη ΖΩΗ που αξίζει στη ΡΟΔΟΠΗ!”.

10+1 Στάσεις δηµόσιας ζωής και δράσεις µε σφραγίδα της Ζωής Κοσμίδου

Διετέλεσα:

 1. Για 7,5 χρόνια Εκτελεστική Γραµµατέας της ΠΑΜΘ
 2. Για 1,5 χρόνο Άµισθη Ειδική Σύµβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, και Υπεύθυνη Πολιτισµού, Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων και λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κοµοτηνής
 3. Για 30 χρόνια Μηχανικός στον Δήµο Κοµοτηνής, εκ των οποίων τα 20, ως Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών
 4. Επί σειρά ετών Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης και εκλεγµένο Μέλος των οργάνων διοίκησης, καθώς και Πρόεδρος και Μέλος του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης (Μηχανικοί Δηµοσίου) και Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας
 5. Επί σειρά ετών Πρόεδρος και Μέλος σε πολλούς Εθελοντικούς-Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς.

Συνέβαλα µε τη δράση µου:

 1. Στην εύρυθµη επαναλειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κοµοτηνής, και µε εκδηλώσεις για τον πολιτισµό της Ροδόπης: στην Κοµοτηνή, στην Ξυλαγανή, στον Ίασµο, στη Μαρώνεια, κ.α.
 2. Στην κατασκευή έργων πολιτισµού, όπως του Θερινού Δηµοτικού Θεάτρου, καθώς και στην ανάπλαση διατηρητέων κτιρίων της πόλης, όπως της Παπαδριελλείου Δηµοτικής Πινακοθήκης, του Αρχοντικού Σκουτέρη-Δίντσογλου, των κτιρίων της ΔΚΕΠΠΑΚ, του Αρχοντικού Ταµαρέση, του ΔΗΠΕΘΕ, της Τσανακλείου Αστικής Σχολής, κ.ά.
 3. Στην κατασκευή των δύο νεότερων κερκίδων του Δηµοτικού Σταδίου Κοµοτηνής, του 5ου Νηπιαγωγείου Κοµοτηνής και άλλων κτιρίων
 4. Στη διάνοιξη και διαµόρφωση οδών (Εγνατίας Οδού, Φιλικής Εταιρείας), αλλά και δρόµων και κοινόχρηστων χώρων στη Μοσυνούπολη, κ.α.
 5. Στην υλοποίηση του προγράµµατος έργων URBAN II (κατασκευή του Πολυλειτουργικού Κέντρου, του κτιρίου του Συλλόγου «Περπατώ», κ.ά.)
 6. Στη δηµιουργία και λειτουργία, επί τριετία, της Στέγης Αστέγων Κοµοτηνής, µε την υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήµου και της ΠΑΜΘ.

10+1 Τοµείς & Έργα-Στόχοι για το Αύριο της Ζωής Κοσμίδου

 1. Γεωργία: Έργα υποστήριξης πρωτογενούς τοµέα (µικρές δεξαµενές, δίκτυα, κλπ.)
 2. Υποδοµές: Σύνδεση παραλιακής οδού, βελτίωση χαράξεων και βατότητας δρόµων σε όλη τη Ροδόπη, ανάδειξη του ορεινού όγκου της περιοχής
 3. Περιβάλλον: Αντιπληµµυρική θωράκιση, δράσεις πολιτικής προστασίας και εξοικονόµησης ενέργειας
 4. Οικιστικό Περιβάλλον: Προγράµµατα Βιώσιµης Αστικής Ανάπτυξης της Κοµοτηνής και ανάπλασης στους οικισµούς της Ροδόπης
 5. Τουρισµός: Ανάπτυξη παραλιακού µετώπου, ανάδειξη και αξιοποίηση ιστορικών- αρχαιολογικών τόπων της Ροδόπης
 6. Θρησκεία: Αποκατάσταση θρησκευτικών µνηµείων, έργα ανάδειξης του Παπικίου Όρους, κ.ά.
 7. Πολιτισµός – Αθλητισµός: Ολοκλήρωση εξοπλισµού του Μεγάρου Μουσικής Κοµοτηνής, συνεργασία µε την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθιέρωση ετήσιου πολυθεµατικού Φεστιβάλ «Ορφέας», µεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και πολιτιστικών δρωµένων στη Ροδόπη
 8. Παιδεία: Υποστήριξη του Δηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης και των δοµών Διά Βίου Μάθησης, βελτίωση των σχολικών υποδοµών
 9. Κοινωνική Πολιτική: Δράσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές οµάδες και ενίσχυση του εθελοντικού κινήµατος
 10. Επιχειρηµατικότητα: Στήριξη, µε προγράµµατα και πρωτοβουλίες, του επιχειρηµατικού και εµπορικού κόσµου και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
 11. Νεολαία: Πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και υποστήριξης των νέων στην επιχειρηµατικότητα, την εκπαίδευση, τον πολιτισµό και την καινοτοµία.

 

Ζωή Κοσμίδου: "Ενώνουµε δυνάµεις για τη ΖΩΗ που αξίζει στη ΡΟΔΟΠΗ"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood