Ζωγράφος Κοκκίδης: “Δεν έχω να πάρω, πάρα μόνο να δώσω”

Ο Ζωγράφος Κοκκίδης κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Κομοτηνή Δυνατά" του Αντώνη Γραβάνη.
Screenshot_1334
Ποιος είναι ο Ζωγράφος Κοκκίδης
Γεννήθηκε το 1972 και ζει στην Κομοτηνή. Η καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του είναι από τους Υφαντές Κομοτηνής, και από την πλευρά της μητέρας του από τη Σάλπη Ροδόπης – το γένος Εμμανουήλ. Στους Υφαντές μεγάλωσε και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής το 1990, όπου υπήρξε και αντιπρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με προπτυχιακές σπουδές στη Βουλγαρία και στη Γερμανία. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Διοικητικού Δικαίου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Ζωγράφος Κοκκίδης: "Δεν έχω να πάρω, πάρα μόνο να δώσω"Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του άσκησε το λειτούργημα του Δικηγόρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης αφού ολοκλήρωσε τη δικηγορική του άσκηση στο πλευρό του αειμνήστου Αθανάσιου Καμαράκη. Κατά την περίοδο της δικηγορίας εργάστηκε ως εκπαιδευτής (εποχικό προσωπικό) στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής, και ως αναπληρωτής καθηγητής (εποχικό προσωπικό) στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλακών Κομοτηνής. Το 2002 διορίστηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής στον κλάδο «Π.Ε. Σωφρονιστικού Ενηλίκων» όπου έχει διατελέσει για χρόνια Προϊστάμενος της Διεύθυνσης-Διευθυντής. Ήταν Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός. Είναι εθελοντής αιμοδότης. Είναι παντρεμένος με τη Φανή Κυριακίδου με την οποία έχουν έναν γιο. Ενημερώνεται διαρκώς, με την παρακολούθηση διαφόρων σεμιναρίων, όπως «το σύγχρονο Μάνατζμεντ των δημόσιων Υπηρεσιών», «Κρατικές Προμήθειες», κ.λπ.
Ο Ζωγράφος Κοκκίδης, δέχτηκε τα ερωτήματά μας, και μας απάντησε:
  • Για ποιον λόγο αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα και ειδικά με την παράταξη “Κομοτηνή Δυνατά” του Αντώνη Γραβάνη;
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ», με επικεφαλή τον Αντώνη Γραβάνη που έχει μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όραμα για να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της προόδου και της ευημερίας, τόσο στον αστικό ιστό όσο και στους όμορφους οικισμούς του δήμου μας. Η αγάπη μου για την Κομοτηνή, το πάθος μου για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, η όρεξη μου για προσφορά και πρόοδο, καθώς και το όραμά μου για μια πόλη όμορφη και φιλική προς όλους χωρίς διακρίσεις, αποτελούν την εναρκτήρια δύναμη για την αδιάκοπη προσπάθεια του αγώνα μου και τα κίνητρα μου για να πάρω την απόφαση της συμμετοχής μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο Αντώνης Γραβανης διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει τεχνοκρατικό προφίλ και πιστεύω οτι μπορεί να είναι ο δήμαρχος που θα οδηγήσει την Κομοτηνή στην πολυπόθητη ευημερία που όλοι οραματιζόμαστε. Έχουμε έναν συνδυασμό με εξαιρετικούς ανθρώπους, πολυσυλλεκτικό, και αυτός είναι ένας από τους λογούς που κατεβαίνω υποψήφιος.
Ζωγράφος Κοκκίδης: "Δεν έχω να πάρω, πάρα μόνο να δώσω"
  • Γιατί ανάμεσα στην υπερπληθώρα υποψηφίων θα έπρεπε κάποιος/α να επιλέξει τον Ζωγράφο Κοκκίδη ώστε να τον/την εκπροσωπήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο;

Η εμπειρία που έχω αποκτήσει στην διοίκηση υπηρεσιών, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργεία της, ως προϊστάμενος της διεύθυνσης, για πολλά χρόνια, του σωφρονιστικού καταστήματος Κομοτηνής, μου δίνει τα εχέγγυα ώστε να συμβάλω στην εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργεία του Δήμου. Ο ρόλος του κάθε αυτοδιοικητικού είναι να δίνει λύσεις από τα πιο απλά καθημερινά προβλήματα, φτάνοντάς μέχρι την υλοποίηση στρατηγικού ή στρατηγικών σχεδίων για τον δήμο. Με την συμμέτοχη μου στα κοινά δεν έχω να πάρω, πάρα μόνο να δώσω, να συμβάλω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσει ο Δήμος μας να πάει μπροστά, βγαίνοντας από την απαξίωση που βιώνει. Έχω μάθει στην ζωή μου να προσφέρω ανιδιοτελώς και το έχω δείξει έμπρακτα στην πορεία μου. Αρχή μου είναι «ο σωστός τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις». Πρώτα πρέπει να δημιουργούμε, να υλοποιούμε πράξεις, και μετά να τις ανακοινώνουμε.

  • Τι χρειάζεται κατά τη γνώμη σας ο Δήμος Κομοτηνής;
Ο Δήμος Κομοτηνής χρειάζεται όραμα και ανανέωση. Με αγάπη για τον τόπο, με όρεξη για δουλειά και κυρίως για κοινωνική προσφορά, με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ενεργώντας έντιμα, θα παλέψω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις για το νικηφόρο αποτέλεσμα με σκοπό την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου Κομοτηνής.
Ζωγράφος Κοκκίδης: "Δεν έχω να πάρω, πάρα μόνο να δώσω"
  • Λέτε «ο σωστός τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις». Υπό την λογική αυτή εσείς τι έχετε να πείτε στους συμπολίτες μας;
Η πόλη της Κομοτηνής και ο Δήμος γενικότερα έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες είναι αναξιοποίητες.  Όραμα μου είναι: Μια Κομοτηνή σύγχρονη και εξωστρεφή, καθαρή, φιλική προς τους Δημότες και το Περιβάλλον. Μία Δημοτική αρχή που να αξιοποιεί όλα τα προγράμματα και τα κονδύλια που υπάρχουν, σε εποικοδομητικά έργα ουσίας με σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Δημοτών. Με διοικητική αναδιοργάνωση, επαναπροσδιορισμό των αναγκών και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών. Με αποφυγή της πλημμύρας σκουπιδιών στους δρόμους και τα πεζοδρομία. Με τη συντήρηση του αστικού πρασίνου να γίνεται με σχεδιασμό, οργάνωση των αντίστοιχων υπηρεσιών και τεχνογνωσία – τα δένδρα να κλαδεύονται και όχι να ακρωτηριάζονται. Με την αξιοποίηση του Δημοτικού Πάρκου το οποίο να επανέλθει στην παλιά του αίγλη. Με αύξηση της επισκεψιμότητας του Δήμου, με την εκμετάλλευση της γεωγραφικής της θέσης, της παραλιακής ζώνης, του ορεινού όγκου, των πλούσιων πολιτιστικών παραδόσεων, της γαστρονομίας,και κυρίως της πολιτισμικότητας. Με προώθηση δηλαδή της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης και ευημερίας του Δήμου μας. Ο πύργος του ρολογιού με τον χώρο της παραδοσιακής αγοράς που τον περιβάλει και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού ιστού της παλαιάς αγοράς της Κομοτηνής είναι απόδειξη της πολυπολιτισμικότητας της πόλης, καθώς και το “Σπαθί”, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και είναι ο χώρος που τον έχω συνυφασμένο με τις γιορτές, με τις μεγάλες επιτυχίες του Πανθρακικού. Πιστεύω επίσης στην δημιουργία και ύπαρξη της κοινωνικής πολιτικής που δεν πρέπει να έχει χρώματα, κόμματα, πεποιθήσεις και ιδεολογίες. Ακόμη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, μπορούν να συμβάλουν στην ψυχαγωγία των δημοτών, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στην καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης. Για την υλοποίηση των προαναφερθέντων απαιτείται η δημιουργία νέων σύγχρονων χώρων άθλησης, η αναβάθμιση και βελτίωση των υπαρχόντων, καθώς και η δημιουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. Όλα αυτά τα αυτονόητα, που είναι «όραμα», να γίνουν πράξη.
Ζωγράφος Κοκκίδης: "Δεν έχω να πάρω, πάρα μόνο να δώσω"
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood