Κύκλο γόνιμων συναντήσεων με τους βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρη Χαρίτου, είχαν ο Κυβερνήτης Ελλάδος της AHEPA Στάθης Κφαλίδης και αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Τμήματος Κομοτηνής “Ορφεύς” της Οργάνωσης αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Θεοδοσίου Θεοδόσιο, τον Αντιπρόεδρο Βατίτση Χρήστο, τον Γραμματέα Τσολακίδη Νικόλαο, τον Ταμία Βεζυργιαννίδη Μιχάλη και τον Warden Χαραλαμπίδη Χαράλαμπο.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τους στόχους της Περιφέρειας 25 της Ελλάδος της AHEPA, καθώς και του Τμήματος «Ορφεύς» HJ-20 της Κομοτηνής, που αφορούν στον Ελληνισμό και στην εξωστρέφεια και στο μέλλον της Θράκης.

Συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας ενόψει και της επετείου των εκατό ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελληνικό κορμό, και διατυπώθηκαν οι προβληματισμοί και η ανησυχία του Τμήματος «Ορφεύς» απέναντι στην ενδεχόμενη μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή και στο θέμα της εξόρυξης χρυσού. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για το θέμα της ψήφου των ομογενών.

Από όλους, δε, συμφωνήθηκε συνεργασία με κοινό σκοπό την ανάδειξη αυτών των ζητημάτων, τη διαμόρφωση προτάσεων και την προώθησή τους σε κεντρικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Στυλιανίδης είναι και μέλος του Τμήματος AHEPA Κομοτηνής, «Ορφεύς» HJ-20.