Χριστουγεννιάτικο βιωματικό εργαστήριο για τη διαφορετικότητα, από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

Τo Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, υλοποίησε Χριστουγεννιάτικο Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Μια κόκκινη μύτη» για τα παιδιά των οικογενειών που εξυπηρετεί.
Screenshot_59

Περιλάμβανε παιχνίδι γνωριμίας, θεατρικό και χειροτεχνίες.

Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για τη διαφορετικότητα.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρούντολφ, ο οποίος μίλησε για τις περιπέτειές του με την κόκκινη μύτη του που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και το βράδυ λάμπει. Οι φίλοι του τον κορόιδευαν και προσπαθούσε να την κρύψει βάφοντάς τη καφέ. Παρά όλες τις προσπάθειές του, η μύτη του κάθε βράδυ έλαμπε. Τα
υπόλοιπα ελάφια τον κορόιδευαν, ενώ ο Άγιος Βασίλης προσπαθούσε να σταθεί δίπλα του.

Το Βιωματικό Εργαστήριο ολοκληρώθηκε με συμβουλές στο Ρούντολφ από τα παιδιά, με συζήτηση για
παρόμοιες περιπέτειες των παιδιών και τη δημιουργία χειροτεχνιών με το Ρούντολφ, τον Άγιο Βασίλη
και χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS & το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής
Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Προγράμματα Αυτονόμησης Νέων Ενηλίκων και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής λειτουργεί από το 2012, με στόχο την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση και την κατά το δυνατόν αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν από το επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχολόγος, Λογοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός) και αφορούν τη συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των δυσκολιών που αφορούν στην οικογένεια, την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών / εφήβων και γονέων, την ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά και εφήβους, τη Λογοθεραπεία, την Ειδική Αγωγή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, τις Ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, τη Δημιουργική Απασχόληση παιδιών, την υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τη μαθησιακή υποστήριξη από εθελοντές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, Κοινωνική Λειτουργός, Παρασκευή Λυγκόζη | 25310-82788
  • Παιδικά Χωριά SOS. Ναϊρί Πελτεγιάν, Διευθύντρια Επικοινωνίας | npeltegian@sos-villages.gr | 210 3313661 | 6947564206
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood