Χριστούγεννα | Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός

Της Γεωργίας Ανδρέου.
Screenshot_506

Χριστούγεννα.

Μπροστά μας η χαρούμενη γιορτή των Χριστουγέννων.

Εορταστικός διάκοσμος παντού, εκδηλώσεις γιορτινές αλλά και εκκλησιαστικοί ύμνοι προεόρτιοι, οι ωραιότατες καταβασίες μας προετοιμάζουν για τη μεγάλη γιορτή.

Μια γιορτή που εκτός από ευκαιρία για συναντήσεις, ξεκούραση, διασκέδαση, οριοθετείται με τον εκκλησιασμό στον Όρθρο των Χριστουγέννων, όπου νωρίς το πρωί, ξαγρυπνισμένοι και ‘μείς όπως οι αγραυλούντες βοσκοί, αψηφώντας το κρύο, πάμε να υποδεχτούμε τον Σωτήρα Χριστό.

Μια νέα ευκαιρία και φέτος να συμμετάσχουμε στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, που όμως είναι στο χέρι μας να μην είναι μια τυπική συνήθεια επειδή έτσι το βρήκαμε… Είναι ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη μεγάλη γιορτή και στη Θεία Μετάληψη, έχοντας νοιώσει την τιμή που μας δίνεται να υποδεχτούμε με αληθινή μετάνοια, με διάθεση για διόρθωση, για αλλαγή, και με στολισμό πνευματικό, ψυχικό, χαριτωμένο, αλλαγμένοι και φωτεινοί, τον Χριστό στην καρδιά μας.

Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Σταυρώνεται και δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα για μια φωτεινή αιωνιότητα. Παρ’ όλο που συστηματικά γυρίζουμε την πλάτη στην ευκαιρία που μας δίνεται, επιλέγοντας να κάνουμε τη ζωή μας μαρτυρική κόλαση, έρχεται η γέννησή Του με τη γιορτή των Χριστουγέννων να μας δώσει την ελπίδα.

Καθώς η σύγχρονη κοινωνία στις προηγμένες χώρες φαίνεται να οδηγείται σε κοινωνική αποσύνθεση, σε εκμαυλισμό, στην ανθρώπινη εκμετάλλευση, επιτακτική προβάλει η ανάγκη για αναθεώρηση της στάσης μας απέναντι στο πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων. Αυτό που μας θυμίζουν οι παιδικές φωνές με τα κάλαντα, οι υπέροχοι Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι για τον Θεό που γεννήθηκε προσωπικά για τον καθένα μας. Με καθαρή καρδιά, όπως οι απλοί βοσκοί, με αγάπη και συναίσθηση για τον αδύναμο, ας αποδεχτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται με τη γέννηση του Χριστού.

Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα | Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood