Χρήστος Μέτιος: «Στόχος μας η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να καταστεί τόπος που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί”

«Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας – Η Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», ήταν το θέμα Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Πρωτοβουλία «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας» και τους ΑΗΕΡΑ «Ορφέας» HJ20 Κομοτηνή, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο - Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
Screenshot_278

«Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας – Η Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», ήταν το θέμα Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Πρωτοβουλία «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας» και τους ΑΗΕΡΑ «Ορφέας» HJ20 Κομοτηνή, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Στο Συνέδριο, του οποίου τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας», Δημήτρης Μουτούσης, συμμετείχαν δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών και Φορέων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Χρήστος Μέτιος: «Στόχος μας η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να καταστεί τόπος που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί"Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας.

Τόνισε ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η οποία λειτουργούσε πάντα στην ιστορία της ως γέφυρα στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, πλέον συνδέεται με τον κρίσιμο γεωπολιτικό χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης ως μεταφορικός, ενεργειακός και εμπορικός κόμβος περιφερειακής σημασίας.

Χρήστος Μέτιος: «Στόχος μας η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να καταστεί τόπος που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί"Στη συνέχεια ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου της Διοίκησης της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της ΑΜ-Θ στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, δίνοντας έμφαση στην πολυπολιτισμικότητα και στην προνομιακή γεωγραφική θέση της περιοχής.

Χρήστος Μέτιος: «Στόχος μας η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να καταστεί τόπος που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί"«Θέση μας είναι ότι στηρίζουμε και διευκολύνουμε κάθε επένδυση που αναδεικνύει, αναβαθμίζει και θωρακίζει τον τόπο μας», επεσήμανε ο κ. Μέτιος.

Και κατέληξε: «Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός από ενεργειακό, μεταφορικό και εμπορικό πέρασμα, να καταστεί και προορισμός. Προορισμός στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση, στην έρευνα. Ένας τόπος που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί».

Χρήστος Μέτιος: «Στόχος μας η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να καταστεί τόπος που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood