Χρήστος Μέτιος: Αυτή είναι η αλήθεια για τη γέφυρα της Καβάλας

Τα γεγονότα που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
8771e4f3-metios-13 (1)

“Αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων”, χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος τις βολές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την κατάρρευση της γέφυρας Καβάλας.

Με δήλωσή του αναδράμει στα γεγονότα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους:

“Με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (του κ. Σπίρτζη, του κ. Παππά, της κ. Νοτοπούλου, της κ. Ελευθεριάδου και του κ. Μορφίδη), σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το θέμα της γέφυρας της Καβάλας και την αποτυχημένη τους προσπάθεια να διαστρεβλώσουν την αλήθεια μη λαμβάνοντας υπ’ όψη τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά τι πραγματικά συνέβη:

 • Στις 9 Νοεμβρίου 2018 τμήμα της γέφυρας στην πόλη της Καβάλας κατέρρευσε.
 • Στις 15 Νοεμβρίου 2018 απέστειλα αίτημα προς την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.” (Αρ. Πρωτ. 4955/15-11-18) για να αναλάβει τη διενέργεια μελετών στατικής επάρκειας και αποκατάστασης της γέφυρας.
 • Στις 21 Νοεμβρίου 2018 με επιστολή μου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη (Αρ. Πρωτ. 5069/22-11-18), ζήτησα την παρέμβασή του στην “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.” για να προχωρήσει το θέμα της γέφυρας.
 • Στις 22 Μαρτίου 2019, πάνω από τέσσερις μήνες αργότερα, η “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” απάντησε ότι δέχεται να αναλάβει την εκπόνηση των μελετών (Αρ. Πρωτ. 70386/22-03-19). Αυτή προφανώς ήταν η άμεση ανταπόκριση από την πλευρά της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρήστος Μέτιος: Αυτή είναι η αλήθεια για τη γέφυρα της Καβάλας

 • Στις 29 Μαρτίου 2019 εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Αποκατάστασης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας», με αριθμό πράξης «Μ.Π 03100000», συνολικού προϋπολογισμού 831.080 ευρώ.
 • Στις 18 Απριλίου 2019, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, με την Αρ. 40/2019 απόφασή του, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”.
 • Στις 4 Ιουλίου 2019 ήρθε η σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Αρ. Πρωτ: 37267/04-07-19), η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”.
 • Στις 5 Ιουλίου 2019 καλέσαμε την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.” (Αρ. Πρωτ: 2663/05-07-19) για την υπογραφή της σύμβασης.
 • Η τότε διοίκηση της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” δήλωσε αδυναμία υπογραφής λόγω των βουλευτικών εκλογών. Νέα διοίκηση ορίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.
 • Στις 3 Οκτωβρίου 2019 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”.
 • Σε όλες τις παραπάνω διαδικασίες η Περιφέρεια ακολούθησε τον νόμο 4.412 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2016 (νόμος Σπίρτζη).
 • Η Περιφέρεια απευθύνθηκε στο ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας για να κάνει πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να γίνουν γνωστά σε όλους τα αίτια πτώσης της γέφυρας.

Θλιβερή εντύπωση προκάλεσαν οι υπόνοιες του πρώην Υπουργού και πρώην Προέδρου του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη για τον ρόλο των ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βγήκαμε μπροστά στο πρόβλημα και δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του θέματος.

Δεν επιλέξαμε να κρυφτούμε σε ανέξοδες και ανώφελες συζητήσεις που έγιναν για το ποιος είχε την ευθύνη και την αρμοδιότητα της γέφυρας.

Σήμερα, σύμφωνα με την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.”, η οποία έχει και την ευθύνη για το έργο, η διαδικασία εκπόνησης των μελετών είναι σε εξέλιξη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood