“Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί. Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την ΝΔ”, ξεκαθάρισε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

“Υπάρχουν συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να διασφαλίσουμε, να εγγυηθούμε εμείς την πολιτική σταθερότητα. Όσο περνάει από το χέρι μας, η χώρα δεν πρόκειται να πάει σε νέες εκλογές μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου”, σημείωσε, για να προσθέσει ότι “η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι η πιο χρήσιμη από ποτέ για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες”.

“Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και η επαναδιαπραγμάτευση των όρων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, θα αποτελέσουν τη βάση για την εγγύηση της εθνικής συνεννόησης και την εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα”, τόνισε ακόμη ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

“Η επαφή μας με την κοινωνία είναι για μας το ζητούμενο. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πολίτες, να συνομιλήσουμε μαζί τους, να συζητήσουμε και κυρίως να παρουσιάσουμε ποια είναι η δική μας πρόταση για την επόμενη μέρα”, επισήμανε επιπλέον.

Το «Σχέδιο Ελλάδα», που παρουσίασε το ΚΙΝΑΛ, όπως υποστήριξε ο κ. Χριστοδουλάκης, “κάνει πράξη από την μια πλευρά την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, και από την άλλη το πώς θα αξιοποιήσουμε την παραγωγή νέου πλούτου για να στηρίξουμε αυτούς που για εμάς είναι στην καρδιά των δικών μας προοδευτικών προτεραιοτήτων. Με βάση και τα καινούργια δεδομένα που έχουν προκύψει από τις ευρωεκλογές το Κίνημα Αλλαγής ζητάει σήμερα από τον Ελληνικό Λαό μια ισχυρή δύναμη, για να είμαστε εμείς την επόμενη μέρα των εκλογών η υπεύθυνη αντιπολίτευση ως αντίβαρο από την μια πλευρά απέναντι σε μια αμιγώς συντηρητική ατζέντα, όπως αυτή που εξαγγέλλει σήμερα η ΝΔ.

Θα μπορέσουμε εμείς να εγγυηθούμε εργασιακά δικαιώματα, να εγγυηθούμε ένα σοβαρό κι αποτελεσματικό κράτος, να εγγυηθούμε μισθούς συντάξεις πραγματική προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες, την Ελληνική Κοινωνία και την Νέα Γενιά. Αλλά και αυτούς που μπορεί να ψήφισαν Τσίπρα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης και φοβούνται σήμερα που ο χάρτης είναι μπλε. Κι από την άλλη πλευρά όμως να μπορέσουμε να αποτελέσουμε κι ένα ισχυρό αντίβαρο σε μια ανεύθυνη, λαϊκίστικη αντιπολίτευση όπως αυτή που έχει αποδείξει ότι ήταν και μπορεί να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κο Τσίπρα. Αυτοί που ήταν κάθε μέρα στα πεζοδρόμια, πετροβολούσαν την Εθνική προσπάθεια και μπορούν να βάλουν ξανά τη χώρα σε νέες περιπέτειες”.

Ο κ. Χριστοδουλάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους “προοδευτικούς πολίτες κι εδώ στο Νομό Ροδόπης, είτε αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν, ήθελαν να βρουν μια ελπίδα αλλά τώρα ψάχνουν ξανά μια καινούργια διέξοδο, είτε αυτούς που ψήφισαν ΝΔ για να φύγει ο Τσίπρας. Τους καλούμε να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα. Τους καλούμε να μας δώσουν δύναμη να μπορέσουμε εμείς να εγγυηθούμε την ομαλότητα , την σταθερότητα στην χώρα μια καλύτερη προοπτική για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Να ανασυγκροτήσουμε αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα ένα πραγματικά προοδευτικό πόλο, μετριοπαθή, ριζοσπαστικό , αυτό που έχει ανάγκη σήμερα όχι μόνο το κόμμα μας αλλά και η ίδια μας η χώρα”.

Όπως τέλος τόνισε, “οι Έλληνες θυμούνται πάρα πολύ καλά ότι όποτε η Δημοκρατική Παράταξη ήταν ισχυρή, μπορούσε και η χώρα να πάει μπροστά. Ξέρουν με ποιους έζησαν καλύτερα και τους ζητάμε και σήμερα να μας δώσουν την δύναμη για να μπορέσουμε ως χώρα να γυρίσουμε σελίδα. Δίνουμε ραντεβού στην κάλπη και ισχυροποιούμε τον πραγματικά προοδευτικό πόλο που είναι το ΚΙΝΑΛ”.

πηγή: ert.gr