Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλεύτρια των ΑΝΕΛ, με δήλωσή της πριν από λίγο αποσαφηνίζει τις θέσεις της:

«1. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στη γείτονα χώρα, να έρθει το τελικό εγκεκριμένο κείμενο, να δοθεί για μελέτη, και να καταθέσουν όλοι με ψυχραιμία, υπευθυνότητα, και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τις απόψεις τους, θεσμικά και δημοκρατικά, στα αρμόδια όργανα των κομμάτων, στη Βουλή και στην Κοινωνία. Συνεπώς έχω διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο.

2. Εκείνοι που βιάζονται να λασπολογήσουν, είναι καλό να απομονώνονται. Δεν χρειάζεται να διχάσουμε την κοινωνία αλλά να την ενώσουμε, ακόμη και αν διαφωνούμε.

3. Υπενθυμίζω ότι στην ψηφοφορία το καλοκαίρι του 2015, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα «Μνημόνιο» γιατί αυτό ήταν που συνέφερε τον τόπο και τους πολίτες. Τον Αύγουστο του 2018 αποδείχτηκε ότι καλώς έπραξαν. Σε κορυφαίες στιγμές επομένως, όταν μιλάμε με φανατισμό ή δογματισμό για «κόκκινες γραμμές», δεν διαμορφώνουμε έναν ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης. Έχω την άποψη ότι η καλή αντίληψη και βαθιά μελέτη του συνόλου των δεδομένων, εγχώριων και διεθνών, σε σχέση με την πατρίδα μας, είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να αποτελούν τα κριτήρια που θα μας οδηγήσουν σε επωφελείς λύσεις.

4. Hκυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση. Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάστηκαν και στο μέρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζεται ακόμη. Το οφείλουμε στα στελέχη των κομμάτων των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν κάτω από πολύ μεγάλες «πιέσεις» και αντιδράσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εμποδιστούν από κανέναν τώρα οι εξελίξεις για: καταπολέμηση της διαφθοράς, αποκατάσταση των αδικιών, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, οικονομική ανάπτυξη, επαναφορά των επενδύσεων, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (εγχώριας και διεθνούς) στη χώρα μας, ανάδειξη της Ελλάδας στον πιο καίριο, σταθερό, σημαντικό παράγοντα ειρήνης, συνύπαρξης, συνεργασίας και συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας.

5. Στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχω, γιατί: δεν είχα ενημερωθεί έγκαιρα, όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν τη λήψη αποφάσεων, και επίσης θα βρίσκομαι σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη στο πλαίσιο προώθησης του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή».