Χρήσιμες συμβουλές και καλοί τρόποι για να ατμίσεις

Εάν έχετε ξεκινήσει ήδη ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε το άτμισμα, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το κάνετε σωστά.
xrhsimes-symvoules-kai-tropoi-gia-na-atmiseis

Εάν έχετε ξεκινήσει ήδη ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε το άτμισμα, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το κάνετε σωστά. Ουσιαστικά, υπάρχουν 3 μέθοδοι για το vaping που χρήσιμο είναι να γνωρίζετε.  Παρακάτω θα τις αναλύσουμε και θα μπορέσετε να αποφασίσετε ποια είναι η πιο κατάλληλη. Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικό να ατμίζετε σωστά, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία:

Τρόπος ατμίσματος – DL (Direct to Lung)

Ο πρώτος τρόπος ατμίσματος λέγεται DL ή αλλιώς “Kατευθείαν στους πνεύμονες”. Ενδείκνυται για πιο προχωρημένους ατμιστές, όπου η περιεκτικότητα νικοτίνης είναι σχετικά χαμηλή ή και μηδενική. Οι αρχάριοι μπορεί να νιώσουν ένα κάψιμο μιας που το “χτύπημα” στον λαιμό είναι δυνατό. Οι καλύτερες συσκευές για αυτού του τύπου vaping είναι οι μεγάλες, ενώ η σπείρα μπορεί να είναι και μικρότερης αντοχής. Η αίσθηση είναι γρήγορη και δυνατή, ενώ παράγεται μεγάλη ποσότητα ατμού δίνοντας έξτρα ικανοποίηση.

Τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Τραβήξτε γρήγορα μια δυνατή τζούρα
  2. Κατευθύνετε την προς τους πνεύμονες
  3. Εκπνεύστε αμέσως τον ατμό έξω από το στόμα

Τρόπος ατμίσματος – MTL (Mouth to Lung)

Ένας άλλος τρόπος ατμίσματος είναι ο MTL ή αλλιώς “Aπό το στόμα στον πνεύμονα”. Ενδείκνυται κυρίως για αρχάριους ατμιστές. Αρχικά, τραβάτε μια τζούρα ατμού στο στόμα σας σαν να ρουφάτε μέσα από ένα καλαμάκι. Πρέπει τα χείλη σας να είναι σφιχτά στο στόμιο του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Στη συνέχεια κρατάτε τον ατμό για λίγο στο στόμα και αμέσως μετά τον στέλνετε στον πνεύμονα. Μοιάζει σαν να καπνίζετε το κοινό τσιγάρο εν μέρη, αναφερόμενη στο “χτύπημα” στον λαιμό. Θεωρητικά, αυτός το τρόπος είναι καλύτερος για μικρές συσκευές ecigs. Επιπλέον, δεν ζορίζετε τους πνεύμονες σας επειδή για τη συγκεκριμένη τζούρα δεν χρειάζεται να τραβήξετε δυνατά. Συνήθως η περιεκτικότητα νικοτίνης είναι υψηλή, ενώ οι σπείρες των ηλεκτρονικών τσιγάρων πρέπει να είναι περισσότερο ανθεκτικές. Στο https://www.alterego.gr/ μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων ατμίσματος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο vaping.

Τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Τραβήξτε μια τζούρα χαλαρά στο στόμα σας για λίγα δευτερόλεπτα
  2. Κρατήστε τον ατμό στο στόμα σας για ακόμα μερικά δευτερόλεπτα
  3. Στείλτε τον ατμό στους πνεύμονες σας σιγά σιγά
  4. Εκπνεύστε τον ατμό από τους πνεύμονες έξω από το στόμα σας

Τρόπος ατμίσματος – Puffing

Ο τελευταίος τρόπος ατμίσματος λέγεται puffing και μοιάζει ακριβώς με την εμπειρία καπνίσματος ενός κοινού τσιγάρου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Εδώ, αποφεύγετε να κατευθύνετε τον ατμό στους πνεύμονες. Δηλαδή, τραβάτε μια τζούρα, την κρατάτε στο στόμα για λίγο, μόνο για να νιώσετε το άρωμα του υγρού αναπλήρωσης. Αμέσως μετά, εκπνέετε κανονικά. Αυτή η μέθοδος δουλεύει σε συσκευές υψηλής, αλλά και χαμηλής εντάσεως. Τέλος, δεν κουράζετε το αναπνευστικό σας σύστημα και γίνεται για λόγους κυρίως απορρόφησης νικοτίνης.

Συμβουλές για να ατμίσετετε

Υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε είτε είστε αρχάριος ή μη ατμιστής. Όμως, ας ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τι είναι το vaping. Αν και μοιάζει με το κάπνισμα δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση. Εδώ, πρόκειται για εισπνοή ατμού, ο οποίος έχει κάποιο άρωμα. Μας δίνει μια αίσθηση καπνίσματος χωρίς τις παρενέργειες και βλαβερές συνέπειες του κοινού τσιγάρου. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ατμίσματος. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με τους 3 τρόπους. Στο τέλος μόνο εσείς θα καταλήξετε για το ποιος σας ικανοποιεί. Αναλόγως με το τι είδους καπνιστής ήσασταν, σε σχέση πάντα με το πόση νικοτίνη απορροφούσατε, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συχνότητα του ατμίσματος μέσα στην ημέρα σας.  Σε κάθε περίπτωση, θα αποκτήσετε την αίσθηση του vaping μετά από περίπου μισό λεπτό, ενώ πολλοί συνηθίζουν να τραβούν την επόμενη τζούρα με την πάροδο 5 λεπτών.

Παραπάνω είδατε μερικά tips που θα σας χρησιμεύσουν σε μια ικανοποιητική εμπειρία ατμίσματος. Επίσης, είδατε ποιες είναι οι 3 μέθοδοι για το vaping, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς. Θυμηθείτε πως εάν ξεκινάτε τώρα, η συχνότητα θα πρέπει να μην είναι υπερβολική ώστε να ακούσετε το σώμα σας. Έτσι θα καταλήξετε για το πότε και πόσο μπορείτε να ατμίζετε. Σταδιακά, θα φτάσετε στο επίπεδο όπου θα κρίνετε ποιο είναι το τέλειο για εσάς.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood