“Χρέος μας να θυμόμαστε” | Η ΧΕΝ Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Φωνές" | Το ποίημα της Ειρήνης Κασσάρα, εθελόντριας της Οργάνωσης, που διαμηνύει ότι καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη της - όλες μαζί, όλες ενωμένες.
Screenshot_1296

Η “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας” τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. 

Η πρώτη “Ημέρα της Γυναίκας” ήταν η “Εθνική Ημέρα της Γυναίκας” που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής κατόπιν εισήγησης της Τερέζα Μαλκιέλ.
Η ιστορία βρίθει δυναμικών γυναικών που πάλεψαν για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στην πολιτική, στις τέχνες και σε όλες τις πτυχές της ζωής.
“Τα τελευταία χρόνια, με τη βία κατά των γυναικών να γιγαντώνεται, με τις γυναικοκτονίες να αυξάνονται δραματικά, είναι χρέος μας να θυμόμαστε όλες τις γυναίκες που δημόσια ή ιδιωτικά παλεύουν για όλες τις γυναίκες”, τονίζει η Χριστίνα Συκάκη, Πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής, της οποίας η “Ομάδα Νέων Γυναικών” μέσω της Ειρήνης Κασσάρα, εθελόντριας της Οργάνωσης, θέλει να φωνάξει ότι καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη της – όλες μαζί, όλες ενωμένες.
 
"Χρέος μας να θυμόμαστε" | Η ΧΕΝ Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας "Χρέος μας να θυμόμαστε" | Η ΧΕΝ Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας "Χρέος μας να θυμόμαστε" | Η ΧΕΝ Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood