Χωρίς πετρέλαιο το Νοσοκομείο Κομοτηνής! Άμεση παρέμβαση Χαρίτου στη Βουλή

"Είναι απαράδεκτο σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς θέρμανση, να λειτουργεί το νοσοκομείο Κομοτηνής, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των ασθενών και την κοπιώδη προσπάθεια των υγειονομικών".
ΧΑΡΙΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά, εντούτοις στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής τα καλοριφέρ δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία, καθώς…δεν υπάρχει πετρέλαιο!
Το απίστευτο γεγονός, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη περιοχή, το επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η διοικήτρια του Νοσοκομείου, επιχειρώντας να το υποβαθμίσει και να το παρουσιάσει περίπου ως φυσιολογικό.

Με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να χρηματοδοτηθεί το νοσοκομείο ώστε να αποκατασταθεί το στοιχειώδες για τη λειτουργία του, η θέρμανση των ασθενών και των υγειονομικών.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Βασίλη Κικίλια, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΑΜ-Θ, επισημαίνει ότι “η κεντρική θέρμανση στο Σισμανόγλειο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης πετρελαίου σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, γεγονός που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών και την κοπιώδη προσπάθεια των υγειονομικών” και τονίζει: “Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της πανδημίας με την Π.Ε. Ροδόπης να μετρά 548 κρούσματα μόνο μέσα στον Οκτώβριο και με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είναι δυνατόν το Νοσοκομείο Κομοτηνής να μην είναι προετοιμασμένο για στοιχειώδεις ανάγκες όπως η θέρμανση”.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“Ως γνωστόν οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα και δη στη Θράκη έχουν μειωθεί απότομα και ενώ είναι χαμηλές εδώ και δέκα τουλάχιστον ημέρες, η κεντρική θέρμανση στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής (Σισμανόγλειο) δεν λειτουργεί λόγω της έλλειψης πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό να είναι εκτεθειμένοι σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, που δε συνάδουν ούτε σε περιβάλλον ιατρικής νοσηλείας ούτε βέβαια εργασίας.

Το απίστευτο αυτό γεγονός, εν μέσω μάλιστα του ισχυρού δεύτερου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη περιοχή, ήρθε να επιβεβαιώσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου, που σε δηλώσεις της με επιπολαιότητα κάνει λόγο πως «κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχει θέμα μικρής καθυστέρησης με την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης»!

Ενώ για να υποβαθμιστεί το γεγονός γίνεται λόγος για εξασφάλιση πετρελαίου μόνο για την πτέρυγα COVID-19 μέσω της Περιφέρειας και για επίσπευση στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου!

Βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Π.Ε της Ροδόπης μετρά 548 νέα κρούσματα μόνο μέσα στον Οκτώβριο, ενώ έχουν ανασταλεί όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία καθώς και η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου. Οι πολίτες, μέσα στους σκληρούς περιορισμούς του lockdown, προσβλέπουν, αν χρειαστεί, να προσφύγουν στο  δημόσιο σύστημα υγείας. Και ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο, ότι δεν είναι έτοιμο. Όχι μόνο γιατί δεν προχώρησε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά γιατί με το κλίμα εφησυχασμού που καλλιέργησε όλους τους προηγούμενους μήνες επέτρεψε να καλλιεργηθούν τέτοια φαινόμενα αδράνειας, να λείπουν ακόμη και τα στοιχειώδη, όπως για παράδειγμα το πετρέλαιο θέρμανσης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επειδή, είναι απαράδεκτο σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς θέρμανση, να λειτουργεί το νοσοκομείο Κομοτηνής, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των ασθενών και την κοπιώδη προσπάθεια των υγειονομικών.

Επειδή βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και με μεγάλη διασπορά του ιού στη Ροδόπη.

Επειδή είναι αποκλειστικά στην ευθύνη του υπουργείου σας η παρακολούθηση και ο έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε το ταχύτερο δυνατόν να προχωρήσει η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και να αποκατασταθεί το στοιχειώδες για την λειτουργία του, η θέρμανση των ασθενών και των υγειονομικών;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood