Χωρίς λιτάνευση η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Θεομήτορος Βαθυρρύακος στην Κομοτηνή

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων καλεί τους Κομοτηναίους να αναρτήσουν στις βεράντες και στα παράθυρά τους την ελληνική σημαία
eikona vathurriakos 3
Χωρίς λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Θεομήτορος, η οποία πάντως θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Βαθυρρύακος, απ’ ευθείας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τελεστούν οι λατρευτικές επετειακές εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο των Ελευθερίων, όπως είχε γράψει το inkomotini.news.
Όπως γνωστοποιήθηκε από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, η ιερή εικόνα θα αφιχθεί στον Καθεδρικό ναό το απόγευμα της 13ης Μαΐου και θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι τις 22 του μηνός. Της άφιξής της θα ακολουθήσει η τέλεση πανηγυρικού εσπερινού παρουσία ολιγάριθμων εκπροσώπων των τοπικών αρχών, και τηρουμένων των προστατευτικών μέτρων. Το ίδιο θα ισχύσει και την επομένη, ανήμερα της επετείου, 14 Μαΐου, με τη Θεία Λειτουργία εντός του ναού και με τη Δοξολογία στο πλατύσκαλο της εισόδου του.
Υπενθυμίζεται, πως η ασφαλής διοργάνωση του εορτασμού των Ελευθερίων στην πόλη της Κομοτηνής, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, του Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, του Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Καραμανίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ροδόπης Κωνσταντίνου Σουλιώτη, και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ζωής Κοσμίδου.
Όπως είναι κατανοητό, οι τρέχουσες συνθήκες και ειδικότερα η διατήρηση σε ισχύ των περιορισμών για τις συναθροίσεις, καθιστούν απαγορευτική τη διεξαγωγή των καθιερωμένων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνονταν τις ημέρες πριν και μετά από την 14η Μαϊού.
Ως εκ τούτου, πέραν των παραπάνω θρησκευτικών τελετών, θα πραγματοποιηθούν μόνο η έπαρση και η υποστολή της Σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη.
Σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, υπενθυμίζοντας ότι η επέτειος έχει εθνικοθρησκευτικό χαρακτήρα για τους Κομοτηναίους, τους καλεί να αναρτήσουν στις βεράντες και στα παράθυρά τους, την ελληνική σημαία.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood