Χορήγηση γαμήλιων βοηθημάτων από το Μακρυγιάννειο Ίδρυμα Κομοτηνής

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος που εδρεύει στην Κομοτηνή, προκηρύσσει για το έτος 2022 τη χορήγηση πέντε (5) γαμήλιων βοηθημάτων ποσού 2.000 ευρώ το καθένα.
Screenshot_2679

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος που εδρεύει στην Κομοτηνή, προκηρύσσει για το έτος 2022 τη χορήγηση πέντε (5) γαμήλιων βοηθημάτων ποσού 2.000 ευρώ το καθένα, για υποψήφιες νέες που είναι:

α) θυγατέρες ορφανές ή και μη, ή να είναι θυγατέρες οικονομικά αδυνάτων και εντίμων γονέων, Ορθόδοξων Ελλήνων, προερχομένων ή καταγομένων και των δύο ή του ενός εξ αυτών από την Ανατολική Θράκη και εγκατεστημένων οπουδήποτε της Ελλάδος,

β) πρόσωπα ηθικώς άμεμπτα και να προσέρχονται εις πρώτου γάμου κοινωνία,

γ) ιθαγενείας Ελληνικής, ηλικίας 17 έως 50 ετών και Χριστιανές Ορθόδοξες.

Το ποσό κάθε βοηθήματος θα κατατεθεί στον λογαριασμό της κάθε νέας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και θα καταβληθεί μόνο και εφόσον τελεσθεί ο γάμος της εντός πενταετίας από την ημερομηνία της απόφασης χορήγησής του.

Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να υποβάλλει από τη δημοσίευση της Προκήρυξης αυτής στον Τύπο και μέχρι 30/11/2022, στα γραφεία του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος, τα εξής δικαιολογητικά:

  • Ενυπόγραφη αίτηση όπου υποχρεωτικά να αναφέρονται πόσα είναι τα συντηρούμενα από τον πατέρα ή τη μητέρα (σε περίπτωση χηρείας) ανήλικα και μη εργαζόμενα μέλη της οικογένειάς της, αν εργάζεται η ίδια, καθώς επίσης και η διεύθυνση κατοικίας της, ο αριθμός του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, η Δ.Ο.Υ., το Α.Φ.Μ. και το τηλέφωνό της.
  • Πιστοποιητικό γεννήσεως από τον Δήμο που είναι εγγεγραμμένη και στο οποίο να σημειώνεται η Ελληνική Ιθαγένεια.
  • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της ίδιας και των γονέων της.
  • Βεβαίωση του εφημέριου της ενορίας της για τη μη τέλεση θρησκευτικού γάμου, των καλών της ηθών, καθώς και ότι οι γονείς της και η ίδια είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
  • Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.
  • Τρεις βεβαιώσεις Ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων ή Πολιτιστικών Συλλόγων Προσφύγων Ανατολικής Θράκης που να βεβαιώνουν για την καταγωγή της υποψήφιας από την Ανατολική Θράκη (από γονείς ή παππούδες), όπου θα δηλώνεται και ο τόπος καταγωγής. Η καταγωγή των γονέων της (του ενός ή και των δύο) να εξηγείται αναλυτικά π.χ. ο πατέρας της μητέρας της λεγόταν (ονοματεπώνυμο) και καταγόταν από το χωριό (όνομα χωριού) της Ανατολικής Θράκης. Η υπογραφή των μαρτύρων πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιό της από Δημοτική Αρχή, Αστυνομία ή ΚΕΠ.
  • Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού της Εφορίας 2022 (χρήση 2021) και του φορολογικού εντύπου Ε9 των γονέων της και της ίδιας (σε περίπτωση που έχει εισόδημα ή περιουσία).
  • Ιδιόγραφη εξουσιοδότηση της υποψήφιας με την οποία εξουσιοδοτεί το Μακρυγιάννειο Ίδρυμα να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό της στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Η εξουσιοδότηση να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημοτική Αρχή, Αστυνομία ή ΚΕΠ.

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής υποψηφίων θα γίνει κλήρωση ενώπιον συμβολαιογράφου αφού προηγουμένως ληφθεί υπ’ όψη η οικογενειακή κατάσταση καθεμιάς (κατά κύριο λόγο αν είναι ορφανή) και η οικονομική κατάσταση καθεμιάς (της ίδιας και των γονέων της συνολικά να είναι κάτω από το όριο που θα ορίσει η Ε.Ε. με απόφασή της). Το αποτέλεσμα της κλήρωσης θα κοινοποιηθεί στις υποψήφιες από την Ε.Ε. του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος.

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν στο Μακρυγιάννειο Ίδρυμα ταχυδρομικά και συστημένα μέσα στην παραπάνω προθεσμία (έως 30/11/2022). Η λήξη της προθεσμίας αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή της εταιρείας ταχυμεταφοράς στον φάκελο. Δεν θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες που δεν θα σταλούν ταχυδρομικά.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ:

Ο Πρόεδρος & Διευθυντής ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚ. ΒΑΡΒΑΤΟΣ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood