Τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 31, 31 και 52 ετών, και τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 35, 51 και 64 ετών, που εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά, συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν επίσης αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ενώ προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες από τις οποίες διακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες 31 και 52 ετών αναλάμβαναν την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια τα μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέδιδαν στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση τους.

Χειροπέδες σε έξι άνδρες για εισαγωγή και διακίνηση 93 κιλών κάνναβης

Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη τους πέντε από τους δράστες κατά τη διάρκεια συναλλαγής – παράδοσης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, όπου και συνέλαβαν τους τρεις από αυτούς, ηλικίας 31, 52 και 51 ετών. Οι υπόλοιποι δύο, ηλικίας  64 και 35 ετών, αρχικά διέφυγαν με το όχημά τους, όμως λίγο αργότερα συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν ο 31χρονος και ο 52χρονος, βρέθηκαν 27 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 52.728 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, το οποίο είχαν παραλάβει κατά τη συναλλαγή με τον 35χρονο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη το οποίο χρησιμοποιούσε η σπείρα ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, όπου συνελήφθη και ο δεύτερος 31χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν 37 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 40.225 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 2.220 ευρώ.

Από την κατοχή των δραστών και τις έρευνες σε οχήματα και το διαμέρισμα, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • 64 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 92.953 γραμμαρίων.
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ.
  • κινητά τηλέφωνα.
  • χειρόγραφες σημειώσεις.
  • τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.