Όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, που στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται συγκεκριμένα για ποσότητα 1.253 κιλών οστράκων. Ταυτόχρονα, συνελήφθη ένας 60χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Το όχημα που οδηγούσε ο 60χρονος, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων – Μεσημβρίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε  συνολικά 61 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα, συνολικού βάρους 1.253 κιλών, εκ των οποίων 860 κιλά, ήτοι 43 σάκοι, ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.