Για “εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο” που “κάνει εμπόριο ενός κακώς εννοούμενου πατριωτισμού”, κατηγόρησε η νέα Υφυπουργός Εσωτερικών / Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με αφορμή τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην άρνησή του για αλλαγή των πινακίδων.

Η κ. Χατζηγεωργίου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4” και στην εκπομπή “Ορθά-Κοφτά”, τόνισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας “προσπαθεί με έναν πολύ κακό τρόπο να πατήσει στα συναισθήματα των πολιτών της Μακεδονίας για να αντλήσει ψηφοφόρους”, και υπογράμμισε πως “στόχος της κυβέρνησης αλλά και δικός μου είναι να δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η Συμφωνία των Πρεσπών για αυτούς”. Επιπλέον, πρόσθεσε πως “τέτοιου είδους λογικές ότι “δεν θα αλλάξω πινακίδες”, δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο και καλό θα είναι όσοι προσπαθήσουν να παίξουν το επόμενο διάστημα με τέτοιες λογικές να το σκεφτούν καλύτερα”.

Όπως συμπλήρωσε η Υπουργός, “έχει καταστεί σαφές στην ελληνική κοινωνία από πλευράς της κυβέρνησης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία ιστορική συμφωνία, μία συμφωνία για την οποία είμαστε υπερήφανοι καθώς λύνει ουσιαστικές διαφορές μεταξύ της χώρας μας και της Βόρειας Μακεδονίας, διαφορές που ταλάνιζαν την εξωτερική πολιτική, τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα τη Μακεδονία εδώ και τριάντα χρόνια. Αυτή η συμφωνία είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι. Και άρα αυτό που πρέπει να γίνει από τη δική μου πλευρά, και αυτό που έκανε η κ. Νοτοπούλου το προηγούμενο διάστημα και το σύνολο της κυβέρνησης, είναι να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ποιο είναι το νόημα αυτής της Συμφωνίας, και ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό στη βόρεια Ελλάδα. Η Κεντρική, η Δυτική και η Ανατολική Μακεδονία, είναι οι περιοχές που έχουν άμεση σχέση με τη γειτονική χώρα και άρα εδώ θα φανούν τα αποτελέσματα της Συμφωνίας τόσο σε επίπεδο ειρήνης και συνανάπτυξης της περιοχής, όσο και σε επίπεδο εμπορικών σχέσεων. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να υπερασπιστούμε με σθένος αυτή τη Συμφωνία για την οποία έχουν γραφτεί σημαντικά σχόλια στον διεθνή Τύπο όσο και από διεθνείς οργανισμούς, και να δούμε τα αποτελέσματά της τα επόμενα χρόνια”.