Η κ. Χαριτωμένη (Χαρούλα) Σιβρίδου στελεχώνει το ψηφοδέλτιο της “Κοινωνίας Πολιτών” του υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Είναι η πρώτη της συμμετοχή σε πολιτικές εκλογές, ωστόσο στα κοινά της πόλης δραστηριοποιείται επί σειρά ετών ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής καθώς και άλλων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Παράλληλα συνδράμει εθελοντικά το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Αφρική.

Βέρα Κομοτηναία, παντρεμένη με μία κόρη, και επαγγελματίας επί δεκαεπτά συναπτά έτη (ιδιοκτήτρια της αίθουσας εκδηλώσεων “Αλέκος”), γνωρίζει από πρώτο χέρι την καθημερινότητα και τα θέματα της Κομοτηνής.

Με την ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας:

  • Τι είναι αυτό, ή ποιο είναι το πρόσωπο που σας παρότρυνε, σας ενέπνευσε ή σας έπεισε να μπείτε στον στίβο της αυτοδιοίκησης;

Αυτό που με παρότρυνε να λάβω μέρος και να κατέβω στον στίβο της αυτοδιοίκησης, στον Δήμο, για την πόλη που γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι, είναι το καθήκον μου ως δημότης αυτής της πόλης να συμβάλω ώστε να αναδειχτεί σε πολλά επίπεδα η ταυτότητά της. Αξίζει η πόλη μας ένα καλύτερο αύριο.

  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι μέσα από τη συμμετοχή σας στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών;

Επειδή δεν γνωρίζω απλά τα προβλήματα, αλλά ζω μέσα σ’ αυτά, θέλω να δοκιμάσω τις δυνάμεις και τις αντοχές μου προσφέροντας τον καλύτερό μου εαυτό για μια καλύτερη πόλη. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις.

  • Ποια είναι η γνώμη σας για τη μέχρι σήμερα πορεία της «Κοινωνίας Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Πετρίδη, και ποια όσον αφορά την επόμενη μέρα της παράταξης με επικεφαλής τον Γιάννη Γκαράνη;

Ο Γιώργος Πετρίδης επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο στην πόλη μας. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Γκαράνης, έχοντας μια μακρά και επιτυχημένη πορεία ως τώρα στην αυτοδιοίκηση, είναι ο άξιος συνεχιστής αυτού του έργου, διαθέτοντας όραμα, έμπνευση και δημιουργικότητα για το πλέον εφικτό αποτέλεσμα.

  • Ποια είναι η άποψή σας για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και ειδικότερα στην πολιτική;

Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο πλέον κατάλληλος για να αξιοποιήσουν οι γυναίκες τις δυνατότητές τους. Ο ρόλος της γυναίκας είναι πολυδιάστατος. Είναι σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη και υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της. Όλα αυτά λοιπόν της δίνουν τη δυνατότητα να έχει μια πιο σφαιρική εικόνα της ζωής του απλού πολίτη. Κατανοεί τα προβλήματά του, είναι ευαίσθητη σε κοινωνικά θέματα, έχει επιμονή, δημιουργικότητα και φαντασία. Είναι πολυπράγμων. Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο η παρουσία της είναι αναγκαία και επιβεβλημένη στην πολιτική.

  • Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους δημότες ενόψει των εκλογών;

Όλοι έχουμε μια πιστή ιδεολογία, πολιτική τοποθέτηση. Αυτό είναι θεμιτό στις ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές. Στον Δήμο όμως όχι, γιατί διχάζουμε τους εαυτούς μας. Όταν ψηφίζουν στον Δήμο, ψηφίζουμε για την πόλη μας, τους οικισμούς της, τις γειτονιές της. Θεμελιώνουμε τη δυνατότητά μας να κάνουμε το καλό, όλοι για όλους. Εδώ δεν υπάρχουν διαφορές. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Εδώ υπάρχει η πόλη μας. Η Κομοτηνή μας.

  • Θα ήθελα να κλείσουμε με μία φράση η οποία κατά τη γνώμη σας συνιστά την “υπεραξία” της προσπάθειάς σας.

Δεν υπάρχει τίποτα που δεν γίνεται γι’ αυτόν που θέλει να προσπαθήσει.