Χαρίτσης: “Οι πολίτες δεν εξαπατούνται με τα μέτρα-παρωδία της κυβέρνησης”

«Απαιτείται ένας μηχανισμός τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του εισοδήματος των εργαζομένων και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που πάλι εκτινάσσεται. Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και ριζοσπαστικές επιλογές καθώς το 2023 θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο η ελληνική κοινωνία». 
ΧΑΡΙΤΣΗΣ 9
«Μήνα με τον μήνα έχουμε αυξήσεις στα τρόφιμα πολλαπλάσιες του επίσημου πληθωρισμού. Η κυβέρνηση  δεν μπορεί να εξαπατήσει τον κόσμο με μέτρα-παρωδία όπως το καλάθι του νοικοκυριού», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον «Flash Fm».
Και πρόσθεσε: «Έχουμε καταθέσει τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, που δυστυχώς απέρριψε κυβέρνηση». 
«Η κυβέρνηση θυμάται την – αναγκαία – δημοσιονομική ισορροπία, όταν πρέπει να πάρει μέτρα που πραγματικά θα δώσουν ανάσα στην πλειοψηφία των πολιτών, όχι όμως όταν παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών όπως η μείωση του φόρου στα μερίσματα και η απαλλαγή από τη φορολογία για γονικές παροχές ύψους 800.000 ευρώ», συμπλήρωσε  ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ακόμη οτι την ίδια ώρα «δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστική φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και στα πετρελαιοειδή. Από τα 2,2 δισ. των υπερκερδών στην ενέργεια από τον Ιούνιο του 2021 στον Ιούλιο του 2022, φορολογεί τα 400 εκατ. Δεν έχει αγγίξει το 1 δισ. των υπερκερδών για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2022, ενώ για τα διυλιστήρια ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει μόλις 650 εκατ. από τα 2 δισ.». 
Επιπρόσθετα ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε: «Έχουμε πανευρωπαϊκές πρωτιές στην τιμή του ρεύματος, της βενζίνης και του κόστους δανεισμού. Παράλληλα ο κατώτατος μισθός είναι καθηλωμένος στα επίπεδα προ του 2010 και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι το 2ο χαμηλότερο στην Ε.Ε. των 27 μετά τη Βουλγαρία. Όλα αυτά καθιστούν την κρίση πολύ πιο επώδυνη στη χώρα μας απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κυβέρνηση από τη μία αφήνει άθικτη την αισχροκέρδεια, και την ίδια στιγμή ανακυκλώνει και βαθαίνει την κρίση αφού δεν ρυθμίζει την αγορά». 
Τούτων δοθέντων  επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαιτείται ένας μηχανισμός τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του εισοδήματος των εργαζομένων και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που πάλι εκτινάσσεται. Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και ριζοσπαστικές επιλογές καθώς το 2023 θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο η ελληνική κοινωνία». 
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood