Χαρίτσης: “Επέκταση της αύξησης κατώτατου μισθού και επιδομάτων, και στους συμβασιούχους ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου”

"Στηρίζονται η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις".
ΧΑΡΙΤΣΗΣ

“Η αύξηση του κατώτατου πιάνει και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου… Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να επεκτείνουμε αυτές τις αυξήσεις σε όλους… Σίγουρα μιλάμε για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που θα πρέπει να τύχουν, και με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα τύχουν, βελτίωσης του μισθού τους”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Στο Κόκκινο 105,5″, και πρόσθεσε: “Προχωρήσαμε τον τελευταίο χρόνο σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τους βασικούς συνδικαλιστικούς φορείς στην αυτοδιοίκηση που απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζόμενους… Προσπαθούμε στο σύνολο των εργαζόμενων να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ενιαίους κανόνες και να επωφελούνται όλοι από τα θετικά μέτρα αύξησης αποδοχών που προωθεί η κυβέρνηση“.

“Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε”, διαβεβαίωσε ο Υπουργός, και συμπλήρωσε: “Η στήριξη του μισθού έχει και σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία που ιστορικά βασιζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό, άνω του 70% του ΑΕΠ, στην εγχώρια κατανάλωση. Άρα τέτοια μέτρα στηρίζουν την οικονομία και θα στηρίξουν και την μικρομεσαία επιχείρηση“.

Επιπλέον τόνισε: “Από τη δεκαετία του ’90 είχαμε μάθει να ακούμε ότι υπάρχει μόνο μία οικονομική πολιτική, ο νεοφιλελευθερισμός, το περίφημο TINA. Οι πολιτικές που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, με τους βαθμούς ελευθερίας που κατακτήσαμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δείχνουν ότι υπάρχει μία διαφορετική πολιτική που μπορεί να είναι και είναι, υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι πολύ σημαντικό πολιτικά να φανεί τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες”. Άλλωστε ανέφερε και τις αντίστοιχες αυξήσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία.

“Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι παραγωγικοί φορείς και μάλιστα ειδικά των μικρομεσαίων αντιμετωπίζουν κατ’ αρχήν θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού”, συνέχισε, για να υπογραμμίσει επίσης: Έχουμε ένα μέτρο που μερικώς αποκαθιστά τις αδικίες του 2012 όταν ο κατώτατος μειώθηκε κατά 22% και για τους νέους κατά 32%. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να ξαναχτίσουμε τη συμμαχία με τα στρώματα των μικρομεσαίων σε μία εντελώς διαφορετική βάση. Η κρίση μας έκανε όλους σοφότερους, δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη συντριβή της εργασίας, είναι συνταγή πλήρους αποτυχίας, και για τους εργαζόμενους και για τους επιχειρηματίες. Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα στηριχθεί αφενός στην υποστήριξη της εργασίας, και αφετέρου σε πολύ σημαντικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις για τους μικρομεσαίους που συνδέονται με το μη μισθολογικό κόστος. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ήδη έχει ψηφιστεί και υλοποιείται, θα τις ελαφρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό”.

Ακόμη, είπε με έμφαση: “Πλέον έχουμε μία κυβέρνηση που αυτά που λέει τα εννοεί και αυτά που εννοεί τα κάνει πράξη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ελπίδας των πολιτών συνολικότερα προς την πολιτική. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν αναμενόμενα αμήχανες, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να πει ότι διαφωνεί. Βλέποντας την κυβέρνηση να υλοποιεί σιγά-σιγά όλα αυτά που έχει σχεδιάσει και εξαγγείλει τους προηγούμενους μήνες, βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία. Και το επόμενο διάστημα θα γίνει ακόμη πιο αντιληπτό”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood