Το Κέντρο Υγείας Ιάσμου Ροδόπης, που λειτουργεί και ως κέντρο αναφοράς covid-19, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου και συνομίλησε με τον Διευθυντή Βαλέριο Κεσίδη, την Προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε και είχε την ευκαιρία να δει τον ειδικό χώρο covid που διαμορφώθηκε εντός του Κέντρου Υγείας, κυρίως με τις προσπάθειες των εργαζομένων και του Δήμου Ιάσμου, “χωρίς την ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία”, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, καθώς “η υποστήριξη της λειτουργίας του ως κέντρο covid έγινε κυρίως με τη μεταφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των αγροτικών ιατρείων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι πάγιες ανάγκες που καλύπτονταν από τα αγροτικά ιατρεία να έχουν μεταφερθεί και αυτές στο Κέντρο Υγείας”.

Χαρίτου: "Το Κέντρο Υγείας Ιάσμου να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο ως μονάδα covid"Ο κ. Χαρίτου ενημερώθηκε επίσης για τα τεστ covid που έχουν διενεργηθεί στο Κέντρο Υγείας, με τον ίδιο να παρατηρεί ότι “ο αριθμός τους είναι μικρός σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό”.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας έθεσε υπ’ όψη του Βουλευτή ένα ακόμη θέμα, ότι δεν υπάρχει δεύτερη είσοδος-έξοδος στον ειδικό χώρο covid, που επιστημονικά και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αναγκαία”, γι’ αυτό και διατυπώθηκε η “ανάγκη να τοποθετηθεί ISOBOX στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει με τον ειδικό χώρο covid, αλλά και να διασφαλιστεί η καλύτερη διαχείριση των περιστατικών με συμπτώματα κορωνοϊού, όπως και η ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού”.

Χαρίτου: "Το Κέντρο Υγείας Ιάσμου να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο ως μονάδα covid"Στη συζήτηση αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι ελλείψεις που υπάρχουν σε υγειονομικό προσωπικό και η άμεση ανάγκη κάλυψης της θέσης παιδιάτρου σε έναν μεγάλο Δήμο με πολλούς οικισμούς όπως είναι ο Δήμος Ιάσμου.

“Αυτή τη στιγμή είναι ώρα ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και όχι καταλογισμού ευθυνών για το τι δεν έγινε από την κυβέρνηση. Εμείς από την πλευρά μας την αναλάβαμε, γι’ αυτό ζητήσαμε να υπάρξει συναίνεση, μεταξύ άλλων, και για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση, δυστυχώς, επιλέγει να καλλιεργεί κλίμα έντασης”, δήλωσε ο Βουλευτής και ευχαριστώντας τον Διευθυντή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την ουσιαστική ενημέρωση, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην “πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας”, και τους διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τα ζητήματα που προέκυψαν από τη συζήτηση, “ώστε το Κέντρο Υγείας Ιάσμου να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο ως μονάδα covid”.

Χαρίτου: "Το Κέντρο Υγείας Ιάσμου να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο ως μονάδα covid"