“Το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της νοσηρής κατάστασης που γεννούν στην κοινωνία οι πολιτικές της κυβέρνησης, το κρατούν οι πολίτες”, τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου αφού κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο μνημείο εθνικής αντίστασης στην Κομοτηνή.

Στον χώρο ο κ. Χαρίτου προσήλθε μαζί με τον συντονιστή Σταμάτη Σακελλίων και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, και την επικεφαλής Ελένη Λαφτσή και μέλη της δημοτικής παράταξης “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαρίτου: 

“Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη, με δημοκρατία, ελευθερία και ανεξαρτησία. Και αυτό το μήνυμα είναι που ενοχλεί, γι’ αυτό η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία θέλει να βάλει στον πάγο τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου όμως είναι ζωντανό και επίκαιρο: Να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και να θωρακίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας απέναντι σε μια κυβέρνηση που ολιγωρεί, που εφησυχάζει, που έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας, να κρατηθεί όρθια η κοινωνία, οι νέοι, η μικρή επιχειρηματικότητα, για να μην πληρώσουν ξανά τα σπασμένα μιας κρίσης που έρχεται με μεγαλύτερη ορμή.

Χαρίτου: "Το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης το κρατούν οι πολίτες"Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία από μια κυβέρνηση που επιλέγει την ένταση και την πόλωση, που επιδιώκει τον διχασμό μέσα στην κοινωνία γιατί θέλει να συγκαλύψει τις πολιτικές της που έχουν οδηγήσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση την κοινωνία. Το εμβόλιο κατά της πανδημίας θα το έχουμε σε λίγους μήνες. Το εμβόλιο όμως για να αντιμετωπιστεί αυτή η νοσηρή κατάσταση που γεννούν στην κοινωνία οι πολιτικές της κυβέρνησης, το κρατά η ίδια η κοινωνία, οι πολίτες. Και είναι ένα μεγάλο, δημοκρατικό, προοδευτικό, ενωτικό κίνημα, που θα μας οδηγήσει στο να γυρίσουμε σελίδα, όπως αρμόζει σήμερα στο πνεύμα και στο κάλεσμα του Πολυτεχνείου”.