Η Κομοτηνή τίμησε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, και στις σχετικές εκδηλώσεις το παρών έδωσε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε μνημόσυνο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, ενώ ο Γραμματέας του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης “Ο Μέγας Βασίλειος”, Παναγιώτης Μαυρίδης, εκφώνηση τον πανηγυρικό της ημέρας.

6bbca037 img 1375

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, μετά το πέρας της οποίας, ο κ. Χαρίτου έκανε λόγο για “μέρα μνήμης και αναστοχασμού”, και πρόσθεσε: Τιμούμε με πολύ μεγάλο σεβασμό τα θύματα των διωγμών που υπέστη ο ελληνισμός στη Μικρά Ασία, χωρίς όμως αισθήματα ρεβανσισμού και μισαλλοδοξίας. Ως χώρα και ως λαός εργαζόμαστε σταθερά για την ειρήνη, τη συνεργασία, τη φιλία και την ασφάλεια στην περιοχή. Είμαστε όμως ανυποχώρητοι απέναντι στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, απέναντι στις προκλήσεις και την επιθετικότητα εκ μέρους της γείτονας. Είμαι βέβαιος, πως αν πορευτούμε με σύμπνοια και σύνεση, δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία απειλή”.