[VID] Χαρίτου στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους…”

"Οι κοινωνικές διεργασίες και οι ανακατατάξεις μέσα στην κοινωνία, ιδιαίτερα στον χώρο της νέας γενιάς, έχουν ήδη ξεκινήσει. Να μη χάσουμε το τρένο περιμένοντας στον σταθμό, γιατί η ιστορία είναι αμείλικτη".
Screenshot_888

Μιλώντας στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος και τέως βουλευτής Ροδόπης, τόνισε: 

“Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι.

Στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δυστυχώς για εμάς, αλλού βρίσκεται η κοινωνία και αλλού βρισκόμαστε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ! Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, όπως οι αγρότες για παράδειγμα, και οι νέοι μας, που βρίσκονται σε κίνηση, παράγουν θετικά γεγονότα για τη ζωή τους, για τον τόπο. Εμείς δυστυχώς παράγουμε αρνητικά γεγονότα σε διαρκείς κύκλους εσωστρέφειας. Μη νομίζετε… Μας παρακολουθούν! Μπορεί αρχικά να κατανοούσαν τη μελαγχολία μας από την ήττα μας· σήμερα όμως μας προσπερνούν βλέποντας την εικόνα που εκπέμπουμε… Όχι γιατί δεν έχουν ενδιαφέρον οι προτάσεις μας για πολλά θέματα, αλλά γιατί ο λόγος μας μοιάζει με τη ρόδα που γυρίζει στον αέρα μέσα στη λάσπη και δεν μπορεί να ξεκολλήσει το αμάξι. Γιατί έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς από το παρελθόν που πρέπει να κλείσουν στα μυαλά των ανθρώπων. Ενδεικτικά μόνο: Έχουμε ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη για τα πρόσθετα οικονομικά βάρη που επιφορτίσαμε σε παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας όπως τα μεσαία στρώματα ή τους αγρότες; Ή μήπως ακόμη στέλνουμε τα αντίθετα μηνύματα· ότι καλά τα κάναμε όλα; Ακόμη, ασκήσαμε ως κυβέρνηση μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική στα εθνικά θέματα, την οποία στη συνέχεια την ενταφιάσαμε λόγω των ιδεοληψιών και των εσωκομματικών ισορροπιών. Φθάσαμε να μας εγκαλούν ως δύναμη μειωμένης πατριωτικής ευθύνης! Σε μια χώρα που τα θέματα αυτά, σωστά βαραίνουν στην κρίση της κοινωνίας.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να αναταχθεί αυτή η κατάσταση συνολικά στο κόμμα μας με την υπάρχουσα σύνθεση των μελών, με αυτές τις δομές και τη συνολική λειτουργία του κόμματος. Με τις προσωπικές στρατηγικές και τις ιδιοκτησιακές αντιλήψεις στελεχών της ηγεσίας, ανεξαρτήτως προθέσεων, κατά τη γνώμη μου δύσκολα μπορεί να αναταχθεί ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Εκτός  αν υπάρξει ένα ισχυρό, ευεργετικό ΣΟΚ, στοιχεία του οποίου είχε η ομιλία του προέδρου, αλλά και οι εύστοχες επισημάνσεις του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να παράγουμε περισσότερη εσωστρέφεια, να απογοητεύονται και να περιθωριοποιούνται αξιόλογοι άνθρωποι, και να αναζητούνται “Ιφιγένειες”, όχι  μόνο στην κορυφή, αλλά σε όλη την κλίμακα του κόμματος.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, αναρωτιέμαι: Τι νόημα είχε η αχρείαστη και άκαιρη ρηγμάτωση που προκλήθηκε στο ταλαιπωρημένο σώμα του κόμματός μας με αφορμή ένα ερωτηματολόγιο; Αξίζουν μια τέτοια μεταχείριση τα μέλη, ο κόσμος μας, που πεισματικά μας ακολουθεί;

Και ποιος πρόεδρος θα μπορούσε να σταθεί στον δημόσιο χώρο μετά από μια τέτοια ανοικτή αμφισβήτηση, αν δεν αναβαθμιστεί εκ νέου η θέση του από τα μέλη του κόμματος;

Ένα ακόμη ερώτημα: μόνο ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να σηκώσει τον “σταυρό του μαρτυρίου” με την παραίτησή του για τη βαριά ήττα που υποστήκαμε; Θα απαντηθεί με την πρόταση για εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας.

Ένα τελευταίο: στα λόγια όλοι ομνύουν στο κόμμα των μελών. Στη πράξη, όμως, τι γίνεται; Από που κι ως που μπορεί η Πολιτική Γραμματεία να απαγορεύσει – όχι για λόγους αδυναμίας αλλά για πολιτικούς – το ύψιστο δικαίωμα σε σχεδόν χίλια μέλη στην οργάνωση της Ροδόπης να εκλέξουν τα ίδια, τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο, αντί των ελαχίστων διορισμένων που βρίσκονται εδώ; Ποιες είναι αυτές οι καταστατικές διατάξεις που επιτρέπουν σε κάποιους να πληγώνουν την αξιοπρέπεια, να ακυρώνουν τη διαδρομή και την ιστορία τόσων συντρόφων μας; Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συνεχιστεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός στις εκλογικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι.

Η ομιλία του προέδρου τάραξε χθες τα λιμνάζοντα νερά στο κόμμα μας. Αναπτέρωσε ελπίδες και τις μειούμενες διαρκώς προσδοκίες του κόσμου μας. Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ανοικτό, δημοκρατικό, ψηφιακό, προοδευτικό κόμμα που θα σηματοδοτεί συνολικά τον χώρο της κεντροαριστεράς, είναι σήμερα θέμα ζωτικής σημασίας.

Να θελήσουμε και να τολμήσουμε να αποτελέσουμε τον εμβρυουλκό για να ανασυσταθεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη, μέσω της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη.

Οι κοινωνικές διεργασίες και οι ανακατατάξεις μέσα στην κοινωνία, ιδιαίτερα στον χώρο της νέας γενιάς, έχουν ήδη ξεκινήσει. Να μη χάσουμε το τρένο περιμένοντας στον σταθμό, γιατί η ιστορία είναι αμείλικτη“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood