Χαρίτου σε Θεοδωρικάκο: Αδήριτη η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ζητά από την κυβέρνηση την άμεση στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης κατά τις τακτικές μεταθέσεις προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2023.
ΧΑΡΙΤΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του έναντι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση σήμερα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής, αφενός επισημαίνει ότι “ενώ οι ανάγκες για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών διευρύνονται, ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης μειώνεται συνεχώς”, αφετέρου υπενθυμίζει ότι “στις μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου του 2022 η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης δεν ενισχύθηκε με κανέναν αστυνομικό”.

Ο Βουλευτής της Ροδόπης καλεί τον Υπουργό να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μεταθέσεις δικαιοσύνης, δηλαδή βάσει των πραγματικών αναγκών κάθε περιοχής.

Χαρίτου σε Θεοδωρικάκο: Αδήριτη η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας ΡοδόπηςΤο πλήρες κείμενο της ερώτησης

“Θέμα: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης στις προσεχείς μεταθέσεις του Ιανουαρίου και προκήρυξη νέων θέσεων αστυνομικού προσωπικού

Με την υπ. αριθμ. 7492 ερώτηση που σας κατέθεσα στις 19/09/2022 ζητούσα, μεταξύ άλλων, να ενισχύσετε άμεσα με προσωπικό την υποστελεχωμένη Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης με μεταθέσεις, αφού τα 95 κενά οργανικών  θέσεων που υπήρχαν σε συνδυασμό με τις αποσπάσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες δυσχέραιναν τις συνθήκες εργασίας και επηρέαζαν την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Στις απάντησή σας στις 11/10/2022 αναφέρατε ότι δεν υφίσταται λόγος να γίνουν νέες προσλήψεις, ισχυριζόμενος ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους έχουν καλυφθεί στο σύνολο τους οι θέσεις για την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Ενώ αποκρύψατε ότι το Συμβούλιο Συμπληρωματικών Μεταθέσεων έτους 2022 αποφάσισε να μην ενισχύσει με ούτε έναν αστυνομικό την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, γεγονός που με υποχρεώνει να επανέλθω στο σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης της Δ.Α. Ροδόπης.

Σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που μου κοινοποιήθηκε στις 11/01/2023 ζητούμενο και πάλι είναι η επίλυση του σοβαρού προβλήματος υποστελέχωσης στην Δ.Α. Ροδόπης με την κάλυψη ικανού αριθμού των κενών οργανικών θέσεων κατά την προσεχή, συνεδρίαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2023 με κριτήρια δικαιοσύνης και ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες  της κάθε περιοχής.

Τη στιγμή που οι ανάγκες για την  ασφάλεια και την  προστασία των πολιτών διαρκώς διευρύνονται, το υπάρχον προσωπικό βαίνει μειούμενο με την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης να λειτουργεί με σχεδόν 30% αστυνομικούς λιγότερους από αυτούς που το οργανόγραμμα προβλέπει ότι απαιτούνται. Σήμερα στη Διεύθυνση από τις 492 συνολικά οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου προσωπικού (Υπαστυνόμους άρθρου 7 παρ. 7 Ν.3686/2008 – Ανθυπαστυνόμους – Αρχιφύλακες Π.Δ.82/2006 ,Αρχιφύλακες – Υπαρχιφύλακες (άρθρου 12 Ν.3686/2008) – Αστυφύλακες ), οι 99 εξ’ αυτών είναι κενές, με τις ελλείψεις διαρκώς να διογκώνονται λόγω συνταξιοδότησης αστυνομικών, που δεν αντικαθιστώνται με νέες προσλήψεις. Ενώ στις ελλείψεις προστίθεται και ο μεγάλος αριθμός αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί προς ενίσχυση της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. και Υπηρεσιών άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ε.Υ.Π. κ.λ.π.

Η πολιτική επιλογή του υπουργείου των αποσπάσεων προσωπικού για την διαχείριση του μεταναστευτικού, που γίνονται από άλλες Διευθύνσεις και στη Διεύθυνση  Ροδόπης, δεν αποτελεί στην πραγματικότητα λύση αλλά «μπαλώματα» στο γενικό πρόβλημα της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών.

Είναι προφανές ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ενίσχυση με προσωπικό της Δ.Α. Ροδόπης στις επικείμενες μεταθέσεις θα επιδεινωθούν οι συνθήκες εργασίες και ασφάλειας του υπάρχοντος αστυνομικού προσωπικού. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ποιότητα της εξυπηρέτησης των πολιτών καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες  ασφάλειας και προστασίας στην τοπική κοινωνία της Ροδόπης.

Χαρίτου σε Θεοδωρικάκο: Αδήριτη η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης

Επειδή διευρύνονται διαρκώς οι ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών όπως και για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών στη Ροδόπη.

Επειδή μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, που σήμερα λειτουργεί με σχεδόν 30% λιγότερο προσωπικό από ότι προβλέπει το οργανόγραμμα.

Επειδή στις μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου του 2022 η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης δεν ενισχύθηκε με κανέναν αστυνομικό, παρά το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσής της.

Ερωτάται ο κος υπουργός:

  1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση ενίσχυση της υποστελεχωμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης με μεταθέσεις κατά την προσεχή, εντός των επόμενων ημερών, συνεδρίαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2023;
  2. Τι μέτρα θα λάβετε για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις που σήμερα υπάρχουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και διαρκώς αυξάνονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και υποβαθμίζουν την ποιότητα του παρεχόμενου έργου στην τοπική κοινωνία;

Ο ερωτών βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood