Χαρίτου σε Κεραμέως: Καλύψτε όλα τα κενά της παράλληλης στήριξης!

"Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρήζει υποστήριξης"!
ΧΑΡΙΤΟΥ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, προωθώντας στην ηγεσία του Υπουργείου την επιστολή με την οποία νηπιαγωγοί ΠΕ61 και ΠΕ60 διαμαρτύρονται διότι το Υπουργείο μετά και τις προσλήψεις της δεύτερης φάσης αναπληρωτών, δεν κάλυψε όλα τα κενά παράλληλης στήριξης και δεν στελέχωσε πλήρως τα τμήματα ένταξης της χώρας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι “για εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις έχει προσληφθεί μόλις ένας εκπαιδευτικός, με συνέπεια να μοιράζεται σε δύο ή και σε τρία παιδιά, ενώ έχουν εγκριθεί γνωματεύσεις για πλήρους ωραρίου υποστήριξη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, και το κάθε παιδί να μη λαμβάνει την εκπαιδευτική και όχι μόνο στήριξη που δικαιούται, αλλά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί να αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον”.

“Κατόπιν τούτων καλείστε να ανταποκριθείτε στα αιτήματα των νηπιαγωγών και να καλυφθούν όλα τα κενά παράλληλης στήριξης ώστε να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρήζει υποστήριξης”, τονίζει ο κ. Χαρίτου προς την κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας πως “μόνο έτσι η Ειδική Αγωγή θα αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει στο εκπαιδευτικό σύστημα”.

Χαρίτου σε Κεραμέως: Καλύψτε όλα τα κενά της παράλληλης στήριξης!Η επιστολή – διαμαρτυρία των νηπιαγωγών

“ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

Κύριοι/ες.

Με βάση τις προσλήψεις της Β΄ φάσης αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ προσλήψεων αναπληρωτών ΠΕ61 και ΠΕ60 ΕΑΕ διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από μέρους του ΥΠΑΙΘ να καλύψει ΟΛΑ τα κενά παράλληλης στήριξης και να στελεχώσει πλήρως τα τμήματα ένταξης της χώρας.

Επιβεβαιώθηκε πως για ακόμη μια χρονιά το ΥΠΑΙΘ δεν κάλυψε τα πραγματικά κενά στις δυο φάσεις προσλήψεων που προηγήθηκαν. Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από γονείς και συναδέλφους οι οποίοι μας ρωτάνε γιατί δεν έγιναν ουσιαστικές προσλήψεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ώρες που χρειάζεται υποστήριξη ένα παιδί;

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις πλήρους ωραρίου για τις οποίες έχει προσληφθεί ένας μόνο εκπαιδευτικός!!!

Και ρωτάμε γιατί; Γιατί μια νηπιαγωγός να μοιράζεται σε 2 ή και 3 παιδιά ενώ έχουν εγκριθεί οι γνωματεύσεις τους για πλήρους ωραρίου υποστήριξη!

Όλοι οι νηπιαγωγοί αγωνιούμε και στεκόμαστε δίπλα στους γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ζητώντας την πλήρη κάλυψη των κενών των παράλληλων στηρίξεων για κάθε παιδί που τη δικαιούται. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως η Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών κάλυψε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Συγκεκριμένα, από τα 69 κενά παράλληλης στήριξης κάλυψε μόλις τα 14 σε μεγάλη περιφέρεια της Αττικής ενώ υπάρχουν νηπιαγωγεία σε όλη την χώρα που έχουν 3 εγκεκριμένες γνωματεύσεις και δεν έχουν ακόμη εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης. Καταλήγοντας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούμε για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την επαγγελματική μας πορεία, διότι παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο υποστελέχωση της ειδικής αγωγής ενώ υπάρχει καινούργιο κονδύλι χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

Ζητούμε:

1)Να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι εγκεκριμένες γνωματεύσεις που υπάρχουν ήδη!!!

2) Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρήζει υποστήριξης!

Τέλος, πρέπει η Ειδική Αγωγή να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει στο εκπαιδευτικό σύστημα και το ΥΠΑΙΘ να κάνει πράξη την θεωρία της συμπερίληψης!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood