Χαρίτου: “Να σταματήσει η κατασκευή των πλευρικών διοδίων Ιάσμου εν μέσω πανδημίας”

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ζητώντας το "πάγωμα" της κατασκευής των πλευρικών διοδίων Ιάσμου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ζητώντας το “πάγωμα” της κατασκευής των πλευρικών διοδίων Ιάσμου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Ο βουλευτής τονίζει ότι “αυτήν τη χρονική στιγμή είναι αναγκαία η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση των πολιτών μέσω της Εγνατίας Οδού, ενώ η χρήση του ανισόπεδου κόμβου και η κίνηση των οχημάτων μέσω της Εγνατίας είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου”.

Ο κ. Χαρίτου ρωτά ον υπουργό αν θα “παγώσει” την κατασκευή των πλευρικών διοδίων και αν θα επανεξετάσει την αναστολή λειτουργίας τους τουλάχιστον έως ότου αποκατασταθεί η γέφυρα Κομψάτου, αφού όπως επισημαίνει, “στόχος όλων πρέπει να είναι η προστασία της υγείας των πολιτών καθώς 2,5 χρόνια μετά την κατάρρευσή της η γέφυρα Κομψάτου δεν έχει αποκατασταθεί”.

Το κείμενο της ερώτησης:

“Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Θέμα: Να παγώσει η κατασκευή των πλευρικών διοδίων Ιάσμου εν μέσω πανδημίας

Σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο που η χώρα και η περιοχή της Ροδόπης, πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας, οπότε είναι δικαιολογημένη η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια των πολιτών, η Εγνατία Οδός Α.Ε, ανακοίνωσε ότι κατά το διάστημα από 23 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2020, προχωρά στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στον Α/Κ στο ύψος του Ιάσμου της Π.Ε Ροδόπης.
Αυτήν τη χρονική στιγμή, εν μέσω πανδημίας, οπότε είναι αναγκαία η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση των πολιτών, μέσω της Εγνατίας Οδού, στις πόλεις της Ξάνθης, της Κομοτηνής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με την απόφασή της η Εγνατία, να εκτελέσει το έργο των πλευρικών διοδίων στον κόμβο, δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων και την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής.
Η χρήση του ανισόπεδου κόμβου και η κίνηση των οχημάτων μέσω της Εγνατίας Οδού είναι σήμερα ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου, η οποία συνέδεε τον Ίασμο με την πόλη της Κομοτηνής, μέσω του παλαιού Εθνικού οδικού δικτύου, διότι είναι ο πλέον σύντομος και ασφαλής δρόμος.
Επειδή ο στόχος όλων, αυτή τη στιγμή, πρέπει να είναι η προστασία της υγείας των πολιτών από την επιδημία, καθώς και τα προβλήματα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε, τέτοιες αποφάσεις, όπως αυτή της Εγνατίας Α.Ε, δεν διευκολύνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επειδή 2,5 χρόνια μετά την κατάρρευσή της η γέφυρα του Κομψάτου δεν έχει ακόμα αναστηλωθεί και το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας, κάθε τύπου οχημάτων, γίνεται πλέον μέσω της Εγνατίας Οδού.
Ερωτάται ο κος Υπουργός:
-Προτίθεστε να παγώσετε την κατασκευή των πλευρικών διοδίων Ιάσμου, συνεκτιμώντας τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας;
-Θα επανεξετάσετε την αναστολή λειτουργίας των πλευρικών διοδίων στον Ίασμο τουλάχιστον έως ότου αποκατασταθεί η γέφυρα του Κομψάτου;
Ο ερωτών βουλευτής
Χαρίτου Δημήτρης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood