Χαρίτου: Να αρχίσει άμεσα η διανομή των σχολικών γευμάτων που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα με ευθύνη της κυβέρνησης

Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (3)

Την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων, που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, ζητούν με ερώτησή τους στους Υπουργούς, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων, 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Όπως σημειώνουν οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “σήμερα που το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί, και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί δραματικά, η στήριξη των οικογενειών και η ελάφρυνσή τους, όπως κι αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί, κρίνεται επείγουσα και αναγκαία”.

Οι Βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να εκδώσει άμεσα την ΚΥΑ που ορίζει τους Δήμους εκείνους των οποίων τα σχολεία θα πάρουν σχολικά γεύματα, αλλά και να επεκτείνουν την εφαρμογή του προγράμματος, εντάσσοντας κι άλλες σχολικές μονάδες της επικράτειας σε αυτό.

Υπενθυμίζουν, δε, ότι ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προάγοντας την αξία της ισότητας όλων στο δημόσιο σχολείο.

Χαρίτου: Να αρχίσει άμεσα η διανομή των σχολικών γευμάτων που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα με ευθύνη της κυβέρνησηςΤο πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

“Θέμα: «Απαραίτητη η άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων».

Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας της περιόδου 2011-2014, λύνοντας, σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των περισσότερων οικογενειών, για σωστή σίτιση των παιδιών, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, προάγοντας την αξία της ισότητας όλων, στο δημόσιο σχολείο.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως εξήγγειλε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει 680.000 γεύματα σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών  από το 2023.

Σήμερα, που μια νέα ανθρωπιστική κρίση σαρώνει τη χώρα μας και μια επισιτιστική κρίση βρίσκεται προ των πυλών, που το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό τους, η στήριξη των οικογενειών και η ελάφρυνσή τους, όπως κι αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί, κρίνεται αναγκαία.

Δυστυχώς, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι η διανομή θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, αιτιολογώντας την καθυστέρηση με την ανάγκη συλλογής δηλώσεων από τους γονείς.

Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε από τα σχολεία της περιοχής του Ηρακλείου, η συλλογή των δηλώσεων των γονέων που επιθυμούν τα παιδιά τους να λαμβάνουν σχολικό γεύμα, έγινε ήδη από τις πρώτες ημέρες της έναρξης των μαθημάτων. 

Επειδή, υπάρχουν γονείς, που δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους.

Επειδή, η απουσία σχολικών γευμάτων επιδεινώνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση, την οποία βιώνουν πολλές οικογένειες λόγω της βίαιης φτωχοποίησής τους.

Επειδή, η συλλογή των δηλώσεων των γονέων που επιθυμούν τα παιδιά τους να λαμβάνουν σχολικό γεύμα έχει ολοκληρωθεί εδώ και μέρες.

Επειδή, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η ΚΥΑ που ορίζει τους δήμους εκείνους τα σχολεία των οποίων θα  πάρουν σχολικά γεύματα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων, από τη στιγμή που η συλλογή των δηλώσεων των γονέων έχει ήδη ολοκληρωθεί εδώ και μέρες;
  2. Για ποιους λόγους δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική ΚΥΑ που ορίζει τους δήμους εκείνους τα σχολεία των οποίων θα  πάρουν σχολικά γεύματα;
  3. Προτίθενται να επεκτείνουν την εφαρμογή του προγράμματος, εντάσσοντας και άλλες σχολικές μονάδες της επικράτειας σε αυτό;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood