Έκτακτη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, μετά από αίτημα αυτού, είχε ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.
Στη συζήτηση, μαζί με τα πάγια αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ενίσχυση σε υλικοτεχνικές υποδομές, κ.ά., κυριάρχησε το αίτημα της απόσπασης στη Ροδόπη των 19 αστυνομικών που υπηρετούν με το πρόγραμμα «Ασπίδα» στον Έβρο, ως προσωρινό μεν, αλλά αναγκαίο μέτρο, για να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, αίτημα για το οποίο ο βουλευτής εξέφρασε την ετοιμότητά του για να διεκδικηθεί.
Ο βουλευτής όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε τα αιτήματα των αστυνομικών στη Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις, διεκδικώντας λύσεις από την κυβέρνηση, με τελευταία την παρέμβασή του για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας.
“Η αποκλειστική ευθύνη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ελλείψεων σε αστυνομικό προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της πολιτών της περιοχής, ανήκουν στην κυβέρνηση”, τονίζει ο κ. Χαρίτου, που σημείωσε ακόμη, ότι εφόσον υπάρξουν από τη μεριά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο ίδιος θα είναι αρωγός.