Χαρίτου: “Με ευθύνη της κυβέρνησης κινδυνεύει να κλείσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής”

"Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην ανασταλεί η λειτουργία της μοναδικής non covid ΜΕΘ στη Θράκη".
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου (3)
  • Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου: “Με ευθύνη της κυβέρνησης κινδυνεύει άμεσα να κλείσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής – Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην ανασταλεί η λειτουργία της μοναδικής non covid ΜΕΘ στη Θράκη”.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου σε κοινοβουλευτική ερώτησή του υπογραμμίζει τη “μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης για τον άμεσο κίνδυνο να οδηγηθεί σε κλείσιμο, εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας, η ΜΕΘ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, η μοναδική non covid ΜΕΘ στη Θράκη”.

Με την ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας, που συνυπογράφουν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτου ζητά τη λήψη “όλων των απαραίτητων μέτρων εξεύρεσης ιατρικού προσωπικού προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΜΕΘ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής”.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“Η εφαρμογή του μέτρου αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του ΕΣΥ έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται ήδη οι πρώτες αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Συγκεκριμένα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, η μοναδική non covid ΜΕΘ στη Θράκη, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αναστολή της λειτουργίας της, καθώς από τους τέσσερις υπηρετούντες γιατρούς εντατικολόγους ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, ενώ από τους εναπομείναντες τρεις οι δύο τέθηκαν από σήμερα σε αναστολή εργασίας γιατί είναι ανεμβολίαστοι.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η ΜΕΘ θα οδηγηθεί σε αναστολή λειτουργίας, με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη στην διαχείριση έκτακτων περιστατικών αλλά και ασθενών με χρόνια νοσήματα από όλη τη Θράκη που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη μονάδα μέχρι σήμερα ως η μοναδική non covid στην ευρύτερη περιοχή.

Έχουμε τοποθετηθεί με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ως μία πράξη κοινωνικής ευθύνης, αλλά και ως πράξη επιστημονικής και δεοντολογικής υπευθυνότητας απέναντι στους ασθενείς του ΕΣΥ. Είχαμε όμως ταυτόχρονα προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι με την εμμονή της σε τιμωρητικές πολιτικές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά θα δημιουργεί επιπρόσθετα στη λειτουργία του ΕΣΥ. Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα από την κατάσταση που διαμορφώνεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής με ευθύνη της κυβέρνησης με την εφαρμογή  του μέτρου της αναστολής εργασίας.

Επειδή εν μέσω του τέταρτου κύματος πανδημίας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής, της μοναδικής non covid ΜΕΘ που εξυπηρετεί ασθενείς από όλη τη Θράκη.

Επειδή με την εφαρμογή του μέτρου αναστολής εργασίας των δύο ανεμβολίαστων ιατρών εντατικολόγων κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ερωτάσθε κε υπουργέ:

Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε άμεσα ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΜΕΘ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Χαρίτου Δημήτρης

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Βαρδάκης Σωκράτης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood