Χαρίτου: Με ευθύνη της κυβέρνησης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης θα παραμείνει υποστελεχωμένη και το 2023

Καμία δέσμευση για νέες προσλήψεις αστυνομικών αλλά μόνο για κάλυψη κενών λόγω συνταξιοδοτήσεων.
ΧΑΡΙΤΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή στις 16/1/2023, ζητούσε από την κυβέρνηση να καλύψει τα οργανικά κενά της Διεύθυνσης Αστυνομίας (Δ.Α.) Ροδόπης που σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις οι οποίες φτάνουν σε ποσοστό 30% της οργανικής της δύναμης λόγω των πολλών αποσπάσεων και συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων ετών.

Από την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προκύπτει ότι η Δ.Α. Ροδόπης θα παραμείνει υποστελεχωμένη και το 2023, αφού δεν υπάρχει καμία δέσμευση για νέες προσλήψεις αστυνομικών!

“Οι όποιες νέες προσλήψεις γίνουν, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής με κριτήρια δικαιοσύνης”, επεσήμαινε στην ερώτησή του ο Βουλευτής, όμως ο Υπουργός με την απάντησή του περί των έντεκα προσλήψεων αστυνομικών το 2023, το μόνο που στην πραγματικότητα υπόσχεται, είναι ότι θα καλυφθούν τα κενά που έχουν ήδη δημιουργηθεί με τη συνταξιοδότηση δέκα αστυνομικών, ενώ με την ερώτησή του ο κ. Χαρίτου δεν ζητούσε κάλυψη των συνταξιοδοτικών κενών.

“Με ευθύνη της κυβέρνησης, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης θα παραμείνει η μεγάλη μαύρη τρύπα των κενών οργανικών θέσεων”, τονίζει κ. Χαρίτου, και προσθέτει: “Οι δε υπόλοιπες αναφορές του Υπουργού για έκτακτες αποσπάσεις αστυνομικών για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, δεν αποτελούν λύση στις ανάγκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, αλλά μέρος των δικών της προεκλογικών διευθετήσεων”.

Καταλήγοντας ο Βουλευτής της Ροδόπης υπογραμμίζει: “Για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες αποδεικνύονται κατώτεροι των αναγκών της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών της περιοχής”.

Η απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου:

Χαρίτου: Με ευθύνη της κυβέρνησης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης θα παραμείνει υποστελεχωμένη και το 2023 Χαρίτου: Με ευθύνη της κυβέρνησης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης θα παραμείνει υποστελεχωμένη και το 2023 Χαρίτου: Με ευθύνη της κυβέρνησης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης θα παραμείνει υποστελεχωμένη και το 2023 Χαρίτου: Με ευθύνη της κυβέρνησης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης θα παραμείνει υποστελεχωμένη και το 2023

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood