“Τις συνέπειες μιας ανίκανης και ανάλγητης κοινωνικά κυβέρνησης βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες, και στον νομό Ροδόπης, αφού παρ’ ότι πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια και είχαν καταθέσει πλήρεις φακέλους, τελικά δεν λαμβάνουν voucher για βρεφονηπιακό σταθμό ή ΚΔΑΠ! Αυτό αποτυπώνεται στα αναλυτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με τεράστια καθυστέρηση, και αφού πρώτα άφησε να περάσει αναξιοποίητο όλο το καλοκαίρι!”.

Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, εξηγώντας: “Συνολικά στους τέσσερις Δήμους του Νομού Ροδόπης, 765 παιδιά/δικαιούχοι μένουν εκτός στον Δήμο Κομοτηνής, 20 στον Δήμο Αρριανών, 25 στον Δήμο Ιάσμου, και 34 στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Από σήμερα οι γονείς και στον νομό Ροδόπης θα πρέπει να επιδοθούν σε έναν αγώνα της τελευταίας στιγμής με ευθύνη της κυβέρνησης για να βρουν θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς αφού δεν μπορούσαν να κάνουν εγγραφές, ιδιαίτερα όσοι είχαν πρόβλημα να καλύψουν τη δαπάνη από το εισόδημά τους χωρίς το voucher”.

Και συμπληρώνει ο βουλευτής: “Τα αποτελέσματα πανελλαδικά αποκαλύπτουν την τεράστια απάτη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού 84.200 παιδιά σε όλη τη χώρα, περίπου το 1/3 όσων είχαν πλήρεις φακέλους και έκαναν αίτηση για voucher, δεν πρόκειται να εισαχθούν φέτος σε βρεφονηπιακό σταθμό ή ΚΔΑΠ! Μία κυβέρνηση που δείχνει τελικά μόνο στα λόγια και όχι με πράξεις το ενδιαφέρον της για το παιδί, για τη στήριξη και ενίσχυση των νέων ζευγαριών, των νέων οικογενειών, ιδιαίτερα σε αυτές τις δραματικές οικονομικές συνθήκες της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας”.

Καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου διαβεβαιώνει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται πως αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας θα διασφαλίσει 150.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 130.000 voucherγια ΚΔΑΠ (συνολικό κόστος και για τα δύο προγράμματα, 240 εκατομμύρια), ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να λαμβάνουν το voucher, την ενίσχυση και τη βοήθεια που δικαιούνται”.