Χαρίτου: “Ιδού, η Κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στο πιλοτικό ειδικό καθεστώτος καυσίμων στη Ροδόπη”

Η απάντηση Βεσυρόπουλου στην ερώτηση του Βουλευτή της Ροδόπης.
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (8)

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου στο πλαίσιο σειράς σχετικών παρεμβάσεών του (θυμηθείτε εδώεδώ και εδώ), και μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το αίτημα για ειδικό καθεστώς στα καύσιμα, πιλοτικά στη Ροδόπη, επανέφερε το αίτημα στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών ζητώντας να υπάρξει απάντηση από πλευράς κυβέρνησης για την υλοποίηση του αιτήματος.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, με μια επιλεκτική ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/96/ΕΚ, επικαλούμενος μόνο το άρθρο 5, θέλει ουσιαστικά να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να υιοθετήσει αυτό το σημαντικό αίτημα. Αποσιωπά – προφανώς σκόπιμα – ότι στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/96/ΕΚ και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, σύμφωνα με το έγγραφο της ΑΑΔΕ, δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει ειδικό καθεστώς και σε γεωγραφικές περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας, προϋπόθεση είναι όμως το κράτος-μέλος να το αιτηθεί. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν εμπίπτει στις δικές της αρμοδιότητες της, υπονοώντας ότι είναι πρωτοβουλία και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που όπως προκύπτει από την απάντηση της κυβέρνησης δεν υπάρχει.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Χαρίτου: "Ιδού, η Κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στο πιλοτικό ειδικό καθεστώτος καυσίμων στη Ροδόπη" Χαρίτου: "Ιδού, η Κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στο πιλοτικό ειδικό καθεστώτος καυσίμων στη Ροδόπη"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Χαρίτου: "Ιδού, η Κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στο πιλοτικό ειδικό καθεστώτος καυσίμων στη Ροδόπη" Χαρίτου: "Ιδού, η Κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στο πιλοτικό ειδικό καθεστώτος καυσίμων στη Ροδόπη"

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood