Χαρίτου: Ήδη χάθηκαν 1.700 διδακτικές ώρες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ροδόπης

Ο Βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου δασκάλων και δεσμεύτηκε να αναλάβει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες "για να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα της κάλυψης των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, αλλά και των μέτρων προστασίας από την πανδημία". 
Συνάντηση βουλευτή ΔΧαρίτου με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης
Με τον πρόεδρο Στέφανο Μακρυγιάννη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», συναντήθηκε στο γραφείο του ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά στην περιοχή, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.
“Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας ότι υπάρχει σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων, ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους, η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δασκάλων, ανέδειξε μία διαφορετική πραγματικότητα στη Ροδόπη”, σημείωσε ο κ. Χαρίτου, και εξήγησε: “Τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, περισσότερα από 70, οι ελλείψεις σε βασικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών και σε ειδικότητες πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, εικαστικών και άλλων, έχουν ως αποτέλεσμα, όπως είπαν οι δάσκαλοι, την απώλεια 1.700 διδακτικών ωρών την πρώτη εβδομάδα. Ενώ η μη πρόσληψη ούτε ενός από τους 19 δασκάλους στις τάξεις υποδοχής ΖΕΠ, έχει επιπτώσεις στην ενίσχυση της ελληνομάθειας”.
“Παρά τις δεσμεύσεις της υπουργού ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, εντούτοις, το μειωμένο ωράριο τρίωρης εργασίας των σχολικών καθαριστριών, τα ελλιπή προστατευτικά μέτρα, το ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, η μη διενέργεια τεστ στους εκπαιδευτικούς, και η μη επιμόρφωσή τους στη διαχείριση των κρουσμάτων, θέματα που με έμφαση έθεσαν οι εκπαιδευτικοί, δημιουργούν ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα και να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες υγειονομικές ανάγκες”, πρόσθεσε ο Βουλευτής.
Συγχρόνως συζήτηση έγινε και για το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης στην Κομοτηνή, με τον Βουλευτή να ζητά από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Ο Δημήτρης Χαρίτου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση, τους ευχήθηκε “καλή δύναμη στο δύσκολο και σύνθετο έργο που έχουν να επιτελέσουν εν μέσω πανδημίας προκειμένου να υπερκαλύψουν τις ανεπάρκειες της Πολιτείας”, και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα αναλάβει πρωτοβουλίες “για να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα της κάλυψης των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, αλλά και των μέτρων προστασίας από την πανδημία”. 
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood