Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου είχε ζητήσει με παρέμβασή του στη Βουλή από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας να εξηγήσει τον λόγο για τον όποιον δεν λαμβάνουν το επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών οι πυροσβέστες που υπηρετούν στον Νομό Ροδόπης, τη στιγμή που ο Νομός με υπουργική απόφαση είναι ενταγμένος στις προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές…

Κατέθεσε, μάλιστα, στη Βουλή, το σχετικό αίτημα που περιλαμβανόταν στο υπόμνημα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ΑΜ-Θ και το οποίο είχε κοινοποιηθεί στον Βουλευτή.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Ε. Τουρνάς, αρνείται να δώσει την οποιαδήποτε απάντηση για την αδικία αυτή σε βάρος των πυροσβεστών της Ροδόπης, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση, αναιτιολόγητα, αυθαίρετα, χωρίς νομοθετικό πλαίσιο, επιμένει να εξαιρεί τους πυροσβέστες του Νομού Ροδόπης από το επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών.

“Η επίκληση απλώς του Ν. 4024/2011, συνιστά εμπαιγμό, όταν μάλιστα αποκρύπτεται, ότι με τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις ο νομός Ροδόπης εντάσσεται στις παραμεθόριες προβληματικές περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, το οποίο άλλωστε χορηγείται σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στη Ροδόπη!”, τονίζει με έμφαση ο κ. Χαρίτου.

Η…μη απάντηση του Υφυπουργού:

Χαρίτου: Η κυβέρνηση επιμένει να εξαιρεί τους πυροσβέστες της Ροδόπης από το επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών