Χαρίτου: Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει πρωτοβουλία για ειδικό καθεστώς μειωμένων τιμών καυσίμων στη Ροδόπη

Μολονότι σύμφωνα με την ΑΑΔΕ υπάρχει η δυνατότητα!
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου (35)

Ο Bουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή είχε ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να εξετάσει τη δυνατότητα θέσπισης ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών στα καύσιμα στην Π.Ε. Ροδόπης, και βέβαια η πρόταση αυτή να εξεταστεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το πρότυπο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/96/ΕΚ.

“Από την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή σχετικά με τα καύσιμα, τη μεγάλη αιμορραγία συναλλάγματος στη γειτονική Βουλγαρία και τις αρνητικές συνέπειες στην τοπική οικονομία”, τονίζει ο κ. Χαρίτου.

Ο Υφυπουργός αρνείται ουσιαστικά να απαντήσει στην αναγκαιότητα της συγκεκριμένης πρότασης για ειδικό καθεστώς στα καύσιμα, όπως επίσης και αν θα αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντίθετα, επαναλαμβάνει ρυθμίσεις και μέτρα για την ενέργεια που έχουν ήδη ληφθεί εκ μέρους της κυβέρνησης, που δοκιμάστηκαν, αλλά δεν είχαν αποτελέσματα και οδήγησαν στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

“Η απάντηση της ΑΑΔΕ στην οποία μας παραπέμπει ο Υφυπουργός, δικαιώνει τη δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης που κατατέθηκε για ειδικό καθεστώς στα καύσιμα στην Π.Ε. Ροδόπης και ταυτόχρονα εκθέτει τον ίδιο τον Υφυπουργό και την κυβέρνηση, αφού σε αυτήν γίνεται σαφής αναφορά ότι στο κράτος-μέλος δίνεται η δυνατότητα, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 19 της Οδηγίας, να θεσπίσει απαλλαγές ή μειώσεις για λόγους ειδικής πολιτικής, εφόσον φυσικά καταθέσει σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξηγήσει τους λόγους έγκρισης του με βάση μια συγκεκριμένη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί”, τονίζει ο Βουλευτής της Ροδόπης, και προσθέτει με έμφαση: “Μόνο που προϋπόθεση όλων αυτών είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση εκ μέρους της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία και να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή· πολιτική βούληση που δυστυχώς δεν υπάρχει από τη σημερινή κυβέρνηση”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood