Χαρίτου: Η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με προσωπικό την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

"Θα συνεχίσω να είμαι αρωγός στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση των αστυνομικών προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης".
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (3)

Ο Bουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή είχε ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Yπουργό Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων θέσεων για την ενίσχυση με προσωπικό της υποστελεχωμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, όπως ζήτησε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας στην ερώτηση του Bουλευτή αναφέρει ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ισόρροπης κατανομής της συνολικής δύναμης των αστυνομικών δυνάμεων δεν υφίσταται λόγος να γίνουν νέες προσλήψεις, ισχυριζόμενος ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους έχουν καλυφθεί στο σύνολο τους οι θέσεις για την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Μάλιστα δικαιολογεί την άρνηση στελέχωσης και τη μη προκήρυξη νέων θέσεων λέγοντας ότι προκηρύχθηκαν μόνο οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν λόγω αίτησης ακύρωσης στις μεταθέσεις του τρέχοντος έτους. Γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί του ζητήθηκε προκήρυξη νέων θέσεων για να καλυφθούν τα πολλά κενά προσωπικού, όπως σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, κενά που ανέρχονται σχεδόν σε 130 σε σύνολο 527 θέσεων.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός με την άρνησή τους να προχωρήσουν στην προκήρυξη νέων θέσεων για τη στελέχωση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης αναλαμβάνουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων αστυνομικών, αλλά κυρίως για την υποβάθμιση στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών και των σοβαρών προβλημάτων που ανακύπτουν στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης.

Ο Bουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου διαβεβαιώνει: “Θα συνεχίσω να είμαι αρωγός στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση των αστυνομικών προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης”.

Η απάντηση του Υπουργού:

Χαρίτου: Η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με προσωπικό την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης Χαρίτου: Η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με προσωπικό την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης Χαρίτου: Η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με προσωπικό την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood