Χαρίτου: “Η κυβέρνηση αποκλείει το 1/3 των παιδιών από το ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής”

"Η κυβέρνηση δείχνει την απέχθειά της στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που δεν είχαν διακοπεί ποτέ από τη σύστασή τους το 1981 έως σήμερα, ενώ στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα άδεια ταμεία, αυξήθηκαν και εμπλουτίσθηκαν με νέο και πιο ευέλικτο οργανωτικό πλαίσιο".
240955219_397481781749993_8606057388042819579_n

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου σχετικά με τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού παιδιών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής και τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης που πλήττει τους εργαζόμενους γονείς, η υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αντίθετα, με την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγεί το ένα στα τρία παιδιά που έκαναν αίτηση τη φετινή χρονιά, εκτός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής. Είναι ενδεικτικό, ότι φέτος, οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής είναι μόλις 42, πέρσι ήταν 66, ενώ τα προηγούμενα χρόνια πάνω από 120. Η δικαιολογία ότι απορρίφθηκαν λόγω υπέρβασης εισοδηματικών κριτηρίων είναι αστεία και αβάσιμη, αφού τα όρια είναι πολύ υψηλά, εξωπραγματικά σχεδόν για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Χαρίτου: "Η κυβέρνηση αποκλείει το 1/3 των παιδιών από το ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής"Στην ίδια κατά βάση αντίληψή της, η κυβέρνηση διακόπτει την χρηματοδότηση που έδινε στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος από το σύνολο των 58 εγκεκριμένων προγραμμάτων υλοποίησε εν μέσω πανδημίας 18 προγράμματα. Η διακοπή της χρηματοδότησης οδηγεί στον αποκλεισμό από την άθληση εκατοντάδων ατόμων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και οδηγεί δεκάδες γυμναστές στην ανεργία.

Η κυβέρνηση δείχνει την απέχθειά της στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που δεν είχαν διακοπεί ποτέ από τη σύστασή τους το 1981 έως σήμερα, ενώ στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα άδεια ταμεία, αυξήθηκαν και εμπλουτίσθηκαν με νέο και πιο ευέλικτο οργανωτικό πλαίσιο».

Στη συζήτηση έντονη ήταν η ανησυχία της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ, καθώς λόγω της μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, κινδυνεύει να υπονομευθεί η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και να απαξιωθούν κοινωνικές δομές που υλοποιούν προγράμματα για την οικογένεια και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης και προώθησης των ζητημάτων στη Βουλή.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood