Χαρίτου: “Η δημιουργία εντυπώσεων, ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης Αυγενάκη στην Κομοτηνή”

"Ο κ. Αυγενάκης εκφράζει το αληθινό πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης: δηλαδή την έλλειψη πολιτικής βούλησης να συζητήσει σοβαρά με τον αγροτικό κόσμο και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα επιβίωσής τους".
cacfe944-screenshot-705

Δριμύ κατηγορώ προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, και των  άλλων κλάδων, όπως και του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακού τύπου κλειστές συσκέψεις των φορέων της περιφέρειας σε προστατευόμενη από κομματικά στελέχη «ζώνη», μακριά  από τη δημοσιότητα και την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ.

Αυτό προκύπτει από τις δημόσιες επισημάνσεις των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν σε αυτήν, αφού όλα τα κρίσιμα αιτήματά τους που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των κινητοποιήσεων, παραπέμπονταν από τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Αυγενάκη στη συνάντηση της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, γεγονός που προκάλεσε εύλογα ερωτήματα για τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης του υπουργού, πέραν τις δημιουργίας εντυπώσεων ότι βρίσκεται δήθεν σε διάλογο με τους αγρότες.

Ταυτόχρονα, για τα αιτήματα που κατατέθηκαν, με περιφερειακή διάσταση, όπως η άδικη κατανομή των βοσκοτόπων στην ΑΜ-Θ στη νέα ΚΑΠ, η ραγδαία συρρίκνωση της καπνοκαλλιέργειας και το ξεκλήρισμα των μικρών παραγωγών, ο αποκλεισμός των αγροτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από τα Σχέδια Βελτίωσης προκειμένου να ικανοποιήσει ο υφυπουργός τα πελατειακά του συμφέροντα στον Έβρο, κ.ά., δεν υπήρξε καμία απολύτως δέσμευση από πλευράς του υπουργού· είτε αυτά αγνοήθηκαν είτε παραπέμφθηκαν σε επιτροπή διαλόγου, δηλαδή στις ελληνικές καλένδες.

Ο κ. Αυγενάκης εκφράζει το αληθινό πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης: δηλαδή την έλλειψη πολιτικής βούλησης να συζητήσει σοβαρά με τον αγροτικό κόσμο και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα επιβίωσής τους, γεγονός που προϊδεάζει και για τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό. Είναι άλλωστε ο ίδιος  υπουργός που πριν λίγο καιρό συκοφαντούσε τις κινητοποιήσεις χαρακτηρίζοντάς τες υποκινούμενες και τους αγρότες ως «εκβιαστές»· αλαζονική συμπεριφορά που επιβεβαίωσε και χθες ακυρώνοντας τη συνάντησή του με αγρότες στον Έβρο πυροδοτώντας την έκρηξη της οργής τους”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood