Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, συμμετείχε στις συναντήσεις που είχε σήμερα η Επιτροπή στη Ροδόπη, παρουσία της προέδρου της Ντόρας Μπακογιάννη, με τον δήμαρχο Μαρωνείας– Σαπών, τον δήμαρχο Αρριανών, τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, καθώς και σε σύσκεψη που κάλεσε ο περιφερειάρχης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τους δημάρχους της ΠΕ Ροδόπης.
0270d9d6 vouleftis dimitris xaritou mitropolitis maroneias kai komotinisΟ βουλευτής αφού καλωσόρισε την πρόεδρο, σημείωσε ότι “η Διακομματική Επιτροπή αυτές τις μέρες βρίσκεται στη φυσική της κοίτη, τη Θράκη, για τη οποία άλλωστε συστήθηκε”, ενώ διευκρίνισε ότι “το πρόγραμμα της επίσκεψης καθορίστηκε με πρωτοβουλία της προέδρου”.
c02bfe5f vouleftis dimitris xaritou pritanikes arxes dpthΣε δήλωσή του ο βουλευτής ανέφερε: «Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή μας δείχνουμε ότι δεν υποτιμούμε τις δυνατότητες της Επιτροπής και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει κυρίως με την παρουσία και τις προτάσεις όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Άλλα ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο ότι ούτε υπερτιμούμαι ούτε μεγεθύνουμε το ρόλο της Διακομματικής, γιατί το αποτέλεσμά της θα κριθεί από την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη Διακομματική δε σημαίνει ότι ωραιοποιούμε και συγκαλύπτουμε τις ασκούμενες πολιτικές και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η κοινωνία, η νεολαία, ο κόσμος της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Ως ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής θα ακούσουμε με πολύ προσοχή τις προτάσεις των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε ώστε να διαμορφωθεί ένα συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή, που θα αξιοποιεί τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά με στόχο να ενισχυθεί η απασχόληση, η σταθερή εργασία, να μείνουν οι νέοι στην περιοχή, να υπάρξει μία βιώσιμη ανάπτυξη».

c9c31484 vouleftis dimitris xaritou dimarxos arrianon da2c470d vouleftis dimitris xaritou dimarxos maroneias sapon