Χαρίτου: “Επίσημη παραδοχή της κυβέρνησης ότι έχει εγκαταλειφθεί η κατασκευή του Φράγματος Κομψάτου”

Δεν έχει εξασφαλιστεί καμιά απολύτως χρηματοδότηση.
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (8)

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κομοτηνή ότι το φράγμα Κομψάτου είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, επανέφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε στις 24-01-2023. Ζήτησε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να απαντήσουν με σαφήνεια, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προχώρησαν τα τέσσερα αυτά χρόνια για να υλοποιηθεί το Φράγμα Κομψάτου.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, απαντώντας, αντί να αναλάβει την ευθύνη και να εξηγήσει γιατί δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία από πλευράς ΥΠΑΑΤ για να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις επί της αρχικής μελέτης περιβαλλοντικών όρων (ΜΠΕ), που άλλωστε είχε προκηρυχθεί για λογαριασμό του ΥΠΕΝ, γνωστοποιεί επίσημα ότι την ευθύνη την έχει μετακυλήσει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

“Γνωστοποιεί για πρώτη φορά ότι τέσσερα ολόκληρα χρόνια το ΥΠΑΑΤ προετοιμάζει ακόμη τη διακήρυξη ενός διαγωνισμού που πρόκειται να διενεργήσει προκειμένου να εκπονηθεί άλλη μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας του αρδευτικού έργου ώστε να αξιολογηθεί αν μπορεί να ενταχθεί ως έργο ΣΔΙΤ”, επισημαίνει ο Δημήτρης Χαρίτου.

Στην ίδια απάντηση μάλιστα, γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν έχει εξασφαλιστεί καμιά απολύτως χρηματοδότηση από τα διαθέσιμα προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία!

“Από την απάντηση προκύπτει αβίαστα ότι ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή όπως το φράγμα του Ιάσμου, ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση παρ΄ ότι στα λόγια αναγνωρίζεται η πολύ μεγάλη σημασία που έχει για τον αγροτικό κόσμο, τον πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία”, σημειώνει ο κ. Χαρίτου.

Η απάντηση του κ. Στύλιου:

Χαρίτου: "Επίσημη παραδοχή της κυβέρνησης ότι έχει εγκαταλειφθεί η κατασκευή του Φράγματος Κομψάτου"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής
Κομοτηνή | Η κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood