Χαρίτου: Έντονη ανησυχία για το μέλλον της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Σύμφωνα με τη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος για τα έτη 2025-2035 του ΑΔΜΗΕ, έως το 2034, ενδεχομένως και νωρίτερα, θα αποσυρθούν από το σύστημα τέσσερις μονάδες φυσικού αερίου, ανάμεσά τους και η υφιστάμενη της Κομοτηνής.
Screenshot_172

Το εργοστάσιο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ Κομοτηνής, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και συναντήθηκε με τον διευθυντή Περικλή Στρατηγόπουλο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική δημιουργίας νέας σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, που θα διαδεχθεί την υφιστάμενη μονάδα.

Χαρίτου: Έντονη ανησυχία για το μέλλον της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Όπως επισημάνθηκε, οι τελευταίες εξελίξεις γεννούν σοβαρά ερωτήματα για το αν είναι στις προτεραιότητες του ενεργειακού σχεδιασμού της κυβέρνησης, ερωτήματα που είχαν  δημιουργηθεί από την απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας όταν σε ερώτηση του κ. Χαρίτου τον Απρίλιο του 2021 αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική δέσμευση ένταξης της νέας μονάδας στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας. “Αντίθετα όλες οι επιλογές της κυβέρνησης βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ανάπτυξη των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της ενέργειας στην περιοχή”, επισημαίνει ο κ. Χαρίτου, και συμπληρώνει: “Πλέον τα ερωτήματα και την ανησυχία επιτείνουν δημοσιεύματα στα τέλη του 2022 συμφώνα με τα οποία στη μελέτη επάρκειας ισχύος για τα έτη 2025-2035 που κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και βρίσκεται προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ορίζεται με σαφήνεια ότι έως το 2034, ενδεχομένως και νωρίτερα, θα αποσυρθούν από το σύστημα του ΑΔΜΗΕ τέσσερις μονάδες φυσικού αερίου, ανάμεσά τους και η υφιστάμενη της Κομοτηνής (476 MW)”.

Χαρίτου: Έντονη ανησυχία για το μέλλον της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Κατά την επίσκεψη του ο κ. Χαρίτου εξέφρασε τον προβληματισμό για το γεγονός ότι “ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει χορηγήσει άδεια για την δημιουργία της νέας μονάδας και το εργοστάσιο της ΔΕΗ/ΑΗΣ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, λόγω των υπαρχουσών υποδομών, εγκαταστάσεις, μηχανολογικός εξοπλισμός, κ.λπ., αποτελεί την πλέον συμφέρουσα οικονομικά λύση, ως προς το κόστος για το δημόσιο, ενώ συμβάλλει και στην εργασία, στην ανάπτυξη και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, εντούτοις είναι ορατός ο κίνδυνος, αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες, να βρεθούμε μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο”.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον διευθυντή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την ενημέρωση, και ακολούθως υπέβαλλε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood