Σχολιάζοντας ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου την τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων που προστέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στη Βουλή και υποχρεώνει τους Δικηγορικούς Συλλόγους να εγγράφουν στα Μητρώα τους απόφοιτους κύκλων νομικών σπουδών τριετούς διάρκειας, δήλωσε:

«To Υπουργείο Δικαιοσύνης με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου του εξομοιώνει αυτόματα τις τετραετούς φοιτήσεως Νομικές Σχολές των Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων με τους τριετείς κύκλους νομικών σπουδών που παρέχονται από τα ιδιωτικά κολλέγια και από τα  πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πρόκειται για διάταξη που πλήττει την ακαδημαϊκότητα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, υποβαθμίζει τις Νομικές Σχολές, και εξισώνει τους νομικούς και τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων που αποφοίτησαν από αυτές, με τους απόφοιτους των τριετών κύκλων σπουδών.

Η Κυβέρνηση, αφού δεν κατάφερε στην πράξη να καταργήσει τον ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), με την διάταξη αυτή βρήκε άλλο δρόμο για να παρακάμψει τον έλεγχο αντιστοιχίας των πτυχίων των ιδιωτικών και των ξένων εκπαιδευτήριων με τα πτυχία που χορηγούν οι Νομικές Σχολές.

Η «αριστεία» στο μεγαλείο της! Μόνο που δεν είναι παρά το φύλλο συκής για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Γι’ αυτό και η απαράδεκτη αυτή διάταξη πρέπει άμεσα να αποσυρθεί από το νομοσχέδιο”.