Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Χαρίτου: Διακυβεύονται τα επιδόματα ανεργίας με νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης

"Είναι ορατός ο κίνδυνος βασικές λειτουργίες και δράσεις του ΟΑΕΔ να οδηγηθούν από την κυβέρνηση στα ιδιωτικά συμφέροντα".
Δημήτρης-Χαρίτου-βουλευτής-Ροδόπης-ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ανέστη Κώστογλου.

“Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν για τον Οργανισμό, αφού μέσα στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας η κυβέρνηση επέλεξε να νομοθετήσει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό 3%, γεγονός που σημαίνει ότι θα περικοπούν από τον ΟΑΕΔ πόροι ύψους 1,2 δισ., τη στιγμή που κατά τη φετινή χρονιά είναι ήδη ελλειμματικός κατά 200 δισ.”, σημειώνει ο κ. Χαρίτου.

Η ανησυχία που εξέφρασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, είναι ότι “με τη ρύθμιση αυτή θα δημιουργηθεί τέτοια τρύπα στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ που δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα προγράμματα και οι άλλες κοινωνικές του δράσεις”. Επίσης, οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το ότι “η ρύθμιση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου του ΟΑΕΔ, στη συγχώνευση ή και στην πλήρη κατάργηση των παροχών και των προγραμμάτων του, όπως συνέβη παλαιότερα με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας”.

Χαρίτου: Διακυβεύονται τα επιδόματα ανεργίας με νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης

 

  • Δημήτρης Χαρίτου: Η Κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση στερεί πόρους 1,2 δισ.  από τον ΟΑΕΔ  και τον οδηγεί σε συρρίκνωση

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι “πράγματι με το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δεν ενισχύονται ούτε οι εργαζόμενοι αλλά ούτε οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αφού οι πρώτοι θα έχουν όφελος από 1 έως 14 € τον μήνα, και οι δεύτεροι από 4,1 έως 21 € τον μήνα ανά εργαζόμενο, ποσά που ούτε τους διασώζουν ούτε ανοίγουν  δρόμο για νέες προσλήψεις.”

Κατά τον ίδιο, “το πιο κρίσιμο είναι ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση στερείται ο ΟΑΕΔ σημαντικούς πόρους, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, όπως η υλοποίηση προγραμμάτων και τα επιδόματα ανεργίας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και που επιδοτούνται μόλις οι 140.000 από τους 1.100.000 ανέργους της χώρας μας. Ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος βασικές λειτουργίες και δράσεις του οργανισμού να οδηγηθούν από την κυβέρνηση στα ιδιωτικά συμφέροντα“.

Ο κ. Χαρίτου διαβεβαίωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο είναι αντίθετος και θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, αλλά και θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου ο ΟΑΕΔ μέσω της χρηματοδότησής του να παίξει τον ρόλο του και να στηρίξει τους ανέργους και τις συνολικές του δραστηριότητες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood