Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στην Κομοτηνή, με αφορμή την επίσκεψη του τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού, όπου συζητήθηκε το θέμα των πρόσφατων κρουσμάτων κορωνοϊού στον νομό Ροδόπης, συμμετείχε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Στην παρέμβασή του στη διάρκεια της σύσκεψης, και στις δηλώσεις του μετά το πέρας της, ο κ. Χαρίτου ανέφερε:

“Η ενημέρωση που έγινε στη σύσκεψη ήταν αναλυτική, παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας, όπως και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της τοπικής έξαρσης που παρουσιάστηκε σε έναν οικισμό του νομού Ροδόπης και φαίνεται ότι είχαν θετικά αποτελέσματα. Η συνολική εικόνα για τη διαχείριση της κρίσης την προηγούμενη περίοδο, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη που έγιναν, είναι ότι πήγε γενικά καλά, όπως φανερώνει ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στη Ροδόπη. Γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν οι υγειονομικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς. Το έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, επισημάνθηκε με έμφαση στη συνάντηση, θέμα άλλωστε που είχα θέσει στον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά. Κερδίσαμε πολύ σημαντικό χρόνο ώστε να προχωρήσουμε στη στελέχωση των δομών και στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Όμως η καθυστέρηση είναι σημαντική εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για να προχωρήσει στην κάλυψη των αναγκών. Για όλα αυτά τα ζητήματα είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας με ερωτήσεις και στη Βουλή όλο το προηγούμενο διάστημα. Η τοπική έξαρση σε οικισμό του Δήμου Ιάσμου, που είχε θετική έκβαση, ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι ο κορονωϊός είναι ανάμεσά μας και δεν υπάρχει λόγος για εφησυχασμό και επανάπαυση. Ενώ τονίστηκε στη σύσκεψη η ανάγκη να επεκταθεί ο αριθμός των τεστ σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, καθώς και να εγκατασταθεί μηχάνημα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για μοριακή ανάλυση του Covid-19”.

a82a18d2 vouleftis dimitris xaritou siskepsi me proin ipourgo andrea ksantho 3Ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τον κ. Ξανθό και την Περιφερειακή αρχή για την “ουσιαστική συζήτηση”, υπογραμμίζοντας ότι “η παρουσία του Ανδρέα Ξανθού σηματοδοτεί την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά στην διαχείριση της πανδημίας σε όλη την χώρα, όπως και τον σημαντικό ρόλο του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας”.

b9bed2fc vouleftis dimitris xaritou siskepsi me proin ipourgo andrea ksantho 1Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, οι δήμαρχοι Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, και Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου Κομοτηνής, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, κ.ά.