Χαρίτου: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των σχολικών γευμάτων στη Ροδόπη με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο Βουλευτής της Ροδόπης αξιώνει την επέκταση του προγράμματος και στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών.
43ce5c21-charitoy-kerameos

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ζητά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διανομή σχολικών γευμάτων και στην Π.Ε. Ροδόπης.

Όπως σημειώνει σε ερώτηση που κατέθεσε, “οι δημόσιες δηλώσεις της Υπουργού για έναρξη του προγράμματος στις 17 Οκτωβρίου, διαψεύστηκαν, αφού τα σχολικά γεύματα με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν ξεκινήσει στα σχολεία της περιοχής, που λειτουργούν εδώ και σχεδόν δύο μήνες”.

Επιπρόσθετα ο Βουλευτής της Ροδόπης στη ερώτηση του τονίζει ότι “πολλά σχολεία της περιοχής δεν περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες του Προγράμματος, όπως αυτά του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, παρά το γεγονός ότι αφορούν φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές με υψηλούς δείκτες ανεργίας, με οικογένειες που δυσκολεύονται να παρέχουν στα παιδιά τους καθημερινή ποιοτική σίτιση”. 

Μαζί με άλλους δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Δημήτρης Χαρίτου αξιώνει από την κυβέρνηση την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων και στα σχολεία της Ροδόπης καθώς και την επέκτασή τους σε περισσότερες σχολικές μονάδες.

Υπενθυμίζει, δε, ότι το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2015 και είχε εφαρμοστεί με επιτυχία όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρίτου: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των σχολικών γευμάτων στη Ροδόπη με ευθύνη της κυβέρνησηςΤο πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης:

“Θέμα: Γιατί καθυστερεί η διανομή σχολικών γευμάτων στην Π.Ε. της Ροδόπης;

Στις 3 Οκτωβρίου 2022 κατατέθηκε από 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ερώτηση που αφορούσε στην άμεση έναρξη της διανομής σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων της χώρας. Η ερώτηση έμεινε αναπάντητη στο Κοινοβούλιο ενώ η υφυπουργός κ.  Μιχαηλίδου, που προτίμησε να απευθυνθεί στα ΜΜΕ δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα ξεκινήσει στις 17-10-2022, διαψεύστηκε  για ακόμα  μια φορά.

Ένα πρόγραμμα δοκιμασμένο που είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2015, είχε εφαρμοστεί στην πράξη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και ενώ ειδικά φέτος ήταν  αναγκαίο να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν  λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, το πρόγραμμα με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Σήμερα δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης  το πρόγραμμα παραμένει ακόμη  στα χαρτιά.  Ενώ  εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση η ΚΥΑ όπως και οι οδηγίες υλοποίησης του Προγράμματος, σε όσες σχολικές μονάδες έχει  εγκριθεί,  στη Περιφερειακή Ενότητα της Ροδόπης η διανομή σχολικών γευμάτων ακόμη δεν έχει ξεκινήσει  για λόγους που γεννούν εύλογα ερωτήματα.

Επιπρόσθετα  πολλά σχολεία της περιοχής, όπως αυτά  που βρίσκονται στον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών, δεν περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες του Προγράμματος, παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές, με υψηλούς δείκτες ανεργίας,  με οικογένειες που δυσκολεύονται να παρέχουν στα παιδιά τους καθημερινή ποιοτική σίτιση.

Επειδή τα σχολικά γεύματα αποτελούν θεσμό ουσιαστικής ενίσχυσης των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους.

Επειδή υπάρχει η εμπειρία υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος από τα προηγούμενα χρόνια  και έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν την εφαρμογή του και κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Επειδή η δύσκολη οικονομική συγκυρία  κάνει αναγκαία  τη άμεση εκκίνηση του προγράμματος και μάλιστα τη διεύρυνσή του ώστε να καλύπτει τα Δημοτικά Σχολεία όλων των υποβαθμισμένων περιοχών

Ερωτάσθε κ. κ.  Υπουργοί

-Γιατί καθυστερεί η έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης;

-Θα επεκτείνετε την εφαρμογή του προγράμματος εντάσσοντας σε αυτό και άλλες σχολικές μονάδες, όπως Δημοτικά σχολεία του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood