Η πρώτη επίσημη δήλωση για τοπικό ζήτημα δημόσιου συμφέροντος, του Ντίνου Χαριτόπουλου ως νεοεκλεγέντος Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, αφορά το θέμα του χρυσού.

Εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την κάθετη αντίθεσή του με τα εξορυκτικά σχέδια της «Μεταλλευτικής Θράκης», θυγατρικής της «El Dorado Dold», ο κ. Χαριτόπουλος διαμηνύει:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση που έχει καταθέσει η εταιρία “Μεταλλευτική Θράκης Ερευνών και Εκμετάλλευσης Α.Ε.” με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης του συντονιστή της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία απερρίφθη  το αίτημά της για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων  του έργου “Ερευνητικό Πρόγραμμα στον κεντρικό τομέα του Δημοσίου Μεταλλευτικού χώρου Ε5 Περιφέρειας Ροδόπης”.

Η παράταξή μας δηλώνει ρητά και προς κάθε κατεύθυνση ότι η δέσμευσή μας στο προεκλογικό πρόγραμμά μας, κάθετης διαφωνίας στην εξόρυξη χρυσού, είναι σταθερή και διαχρονική.

Δεν  διαπραγματευόμαστε τίποτα. Ισχύει για εμάς, που θα διοικήσουμε τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών από την 1η Σεπτεμβρίου, η ομόφωνη αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μας περιμένουν αγώνες υπεράσπισης της αειφορίας του τόπου μας, υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης.

Και θα τους δώσουμε με όλα τα μέσα.

Όχι στον εφιάλτη της εξόρυξης χρυσού».