Κατηγορηματικός ήταν πριν από λίγο ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εν όψει πρωτοβουλιών διαφόρων Δήμων ανά τη χώρα – όπως της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης στη Θράκη – για κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στους πολίτες, διεμήνυσε πως η εν λόγω ενέργεια απάδει των μέτρων που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται για την αναχαίτιση της μετάδοσης του κορωνοϊού – μέτρα τα οποία όπως φαίνεται λειτουργούν αποτελεσματικά.

Ως εκ τούτου, επικοινώνησε σχετικώς και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, και κάλεσε τους δημάρχους να απέχουν από κάθε ανάλογη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε:

“Αν και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά από την οποία πηγάζει η κίνηση αυτή, δεν μπορούμε να την επιτρέψουμε. Η πρωτοβουλία αυτή, όσο κι αν αντιπροσωπεύει μια βαθύτερη εσωτερική ανάγκη όλων μας, κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα και παράδειγμα. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, εργαζόμενοι ή/και εθελοντές των δήμων, να μετακινούνται στους δρόμους όλης τη χώρας προκειμένου να φέρουν το Άγιο Φως σε κάθε δημότη, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια όλων μας, το κοινό μας στοίχημα γα παραμονή κατ’ οίκον. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσα οτι όλοι οι δήμοι θα πρέπει να απέχουν από ανάλογες δράσεις, τις οποίες δεν θα επιτρέψουμε. Το μήνυμα της Ανάστασης που μεταφέρει το Άγιο Φως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στη δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνουμε σήμερα. Για να μπορέσουμε να ελπίζουμε όμως σε ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθειά μας και να μείνουμε σπίτι μας. Το Άγιο Φως φωτίζει τις καρδιές όλων μας. Φέτος με διαφορετικό τρόπο, όμως με την ουσία της πίστης μας να παραμένει η ίδια και το αίσθημα της ελπίδας μας αναλλοίωτο”.