Παντελώς ανεδαφικά και αβάσιμα χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τα περί διαφορετικής μεταχείρισης των χώρων λατρείας, ως προς την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν τεθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το σχόλιο του κ. Χαρδαλιά ενδεχομένως να απευθύνεται στις φωνές διαμαρτυρίας και σε δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι στις εκκλησίες εφαρμόζονται πιο αυστηρές απαγορεύσεις από ό,τι στα τεμένη της Θράκης.

Συγκεκριμένα, η αναφορά του Υφυπουργού κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, έχεις ως εξής:

“Επειδή βλέπω να γίνονται διάφορα αρνητικά σχόλια στα social media, θα ήθελα να υπενθυμίσω το εξής: Είπαμε χθες με μεγάλη σαφήνεια και το τόνισε και η Ιερά Σύνοδος, ότι στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Θέλω να συμπληρώσω και να είναι απολύτως σαφές ότι οι χώροι λατρείας παραμένουν όλοι κλειστοί, για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Ως εκ τούτου, διάφορα σχόλια που γράφονται και ακούγονται, είναι παντελώς ανεδαφικά και αβάσιμα”.