Θετικά καταγράφουν στη Χαριλάου Τρικούπη το γεγονός οτι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στη δεύτερη θέση της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών στο τελευταίο γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσίασε το MEGA.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 67%, η κ. Γεννηματά ακολουθεί με ποσοστό 40%, και έπεται ο κ. Τσίπρας με 38%.

Σχολιάζοντας στο Ράδιο Θέμα το εν λόγω εύρημα της σφυγμομέτρησης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, επεσήμανε: “Η υψηλή δημοφιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι μια επιβράβευση της δημιουργικής αντιπολίτευσης, της στάσης ευθύνης και σοβαρότητας που επέδειξε το διάστημα της πανδημίας, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο. Αποδεικνύουμε ότι δεν λεγόμαστε τυχαία Κίνημα Αλλαγής, γιατί επιδιώκουμε την Αλλαγή μέσα από μια εθνική προσπάθεια”. 

“Το ΚΙΝΑΛ ακούγεται πλέον από τους πρώην ψηφοφόρους του”

“Μετά από μια περίοδο αμηχανίας το Κίνημα Αλλαγής κατάφερε εγκαίρως και ίσως πρώτο, να παρουσιάσει ένα πλήρες και κοστολογημένο “ενδιάμεσο” πρόγραμμα μέτρων για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία, με εμβληματικό χαρακτηριστικό την επιδότηση από το κράτος ενός εκατομμυρίου εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις για έξι μήνες, χωρίς να χειροτερέψουν οι όροι εργασίας τους”, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Βλάχος, και εντοπίζοντας και το εύρημα της δημοσκόπησης οτι “το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που παρουσιάζει οριακή άνοδο, την ίδια ώρα που όλα τα άλλα έχουν μείωση των ποσοστών τους”, έκανε λόγο για νέο στίγμα που εκπέμπει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο φαίνεται να ακούγεται από τους πρώην ψηφοφόρους του”.

“Ξανά πρωταγωνιστές”

Το νέο στίγμα που επιδιώκει να εδραιώσει “με τη διαφαινόμενη επαναφορά του το Κίνημα Αλλαγής”, σύμφωνα με τον κ Βλάχο, είναι: “Η πολιτική είναι θέμα φιλοδοξιών. Δεν είμαστε στο Κίνημα Αλλαγής για να παραμείνουμε τρίτοι, αλλά να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Και πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από κοινωνικές συμμαχίες και αξιόπιστες θέσεις θα το καταφέρουμε. Δεν αντιλαμβανόμαστε την πολιτική με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με Ζάππεια και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Μια αξιόπιστη Κεντροαριστερά υπάρχει για να προστατεύει αυτούς που θα πληγούν από την κρίση“. 

Προσκλητήριο Φώφης Γεννηματά για “Νέα Κοινωνική Συμφωνία” και “Νέα Αλλαγή”

Την ίδια ώρα η Φ. Γεννηματά  απευθύνει προσκλητήριο “ενεργοποίησης ικανών στελεχών του χώρου” στις ζυμώσεις που θα ακολουθήσουν τους προσεχείς μήνες έως και τη Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου, όπου κατά τον Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, “θα καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα”.